fbpx

Коледни вкусотии с Kikkoman

Коледа е празник за всички сетива! Особено за вкусовите ни рецептори, които са изправени пред десетки празнични предложения. Четирите основни вкусови усещания, които познаваме, са сладко, кисело, солено и горчиво. Но знаем, че има и пето: умами, което означава „пикантно усещане“. Открит през 1908 г., умами вкусът е вдъхновение за хиляди готвачи по целия свят. Всъщност, умами е фантастичен подарък за кулинарния свят, защото елегантно подобрява вкуса на всички видове ястия – от супи и салати до месо, риба и зеленчуци. А сега ти предлагаме да разбереш как може да добавиш умами и към коледните ястия.

Соевият вкус прави всяка супа още по-вкусна

Можеш винаги да добавиш няколко супени лъжици естествено ферментирал соев сос Kikkoman към бульона или супата и да си сигурен, че резултатът ще е фантастичен. Соевият сос намалява необходимото количество сол и подобрява вкуса на коледното предястие. Виж предложенията ни за Kikkoman супи тук и избери най-подходящата за коледната трапеза! Ето и нашите фаворити:

Телешко варено, от Джун Йошида

Крем супа от жълта леща, от Теди Титова

Крем супа от картофи и гъби пачи крак

Най-вкусните дресинги за салата

Опитай нещо различно, като замениш класическия салатен дресинг с такъв на базата на соев сос! Може да добавиш екзотична нотка към всяко салатено творение с Kikkoman PONZU. Неговият невероятен вкус и ефектът умами правят крайния резултат още по-наситен и перфектен за твоя дресинг. Богато разнообразие от Kikkoman салати те очаква тук, остава само да избереш най-подходящото за теб. Ние избрахме тези:

Салата с ориз басмати, зеленчуци и скариди, от Супичка

Цитрусов дресинг за салати

Салата с картофи, авокадо и уасаби

Основното: празничен вкус със соев сос

Ако си мислел, че соевият сос може да се използва само като подправка за азиатски специалитети, грешиш, защото естествено ферментиралият соев сос Kikkoman и всички останали вкусове Kikkoman са универсален завършек за по-добър вкус към всяко ястие. Добави към коледното печено месо естествено ферментиралият соев сос Kikkoman и Kikkoman сладък соев сос и сам ще усетиш разликата. Придават апетитна глазура към месото и наистина подчертават вкуса му. Независимо дали си избрал месо, риба или зеленчуци за тази Коледа, соевите сосове Kikkoman могат да превърнат храната в истинско коледно удоволствие! Ако все още не си решил какво да приготвиш тази Коледа, разгледай нашите предложения за основни ястия, от които ние избрахме няколко специално за теб:

Коледен пай с кестени и гъби

Гювече кебап със сезонни зеленчуци, от Теди Титова

Чили кон карне

Печена гъска с ябълки амарето

Пиле с ориз и ананас, от Сандра Алексиева

Пикантно-сладки BBQ ребърца по ориенталски

Черешката на тортата: перфектният десерт

Десертите са естественият завършек на една вкусна вечеря. А соевият сос е страхотна десертна съставка, защото добавя петия вкус, умами, за още по-възхитителен резултат. Соевият сос и шоколадът, например, са два вкуса, които хармонизират перфектно. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman е идеален за множество десерти, които можеш да видиш тук, а ние ти препоръчваме:

Коледен тарт с печени моркови, синьо сирене и орехи

Шоколадово суфле с чили банани

Ябълкови Kikkoman мъфини, от Сандра Алексиева

Карамелизирани праскови със сладолед, от Теди Титова

Новогодишно парфе с пикантни портокали и дзабайоне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *