fbpx

Мини “Уелингтън” с тиква и гъби

В днешния #MatlessMonday ти представяме изключително лесна, бърза и разбира се, доста вкусна рецепта – безмесен вариант на класическия британски вкус. Ястието (традиционно с телешко месо) е посветено на херцога на Уелингтън, Артър Уелсли, в чест на победата му над Наполеон Бонапарт в битката при Ватерло. А, сега, стига любопитни факти – запретвай ръце, а ние ти пожелаваме приятен апетит! 🙂

Детайли

Порции

6 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

25 минути

Съставки

Приготвяне

  • Разрежете тиквата на 2 половини и я издълбайте. Разделете всяка половина на 3 части, след което ги сложете в тиган и задушете с 50 мл вода и 1,5 супени лъжици естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Охладете след това.
  • Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина. Когато покафенее, добавете нарязаните на кубчета гъби и 1 супена лъжица естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Запържете всичко заедно за няколко минути.
  • През това време сварете сушените гъби във вода. Когато омекнат, извадете ги и ги нарежете на ситно. Добавете ги към предварително приготвените гъби и лук.
  • Разделете бутер тестото на 6 равни правоъгълника. В центъра на всеки от тях поставете пълнежа от гъби и парче тиква. Покрийте го с останалото тесто. Намажете с яйчен белтък.
  • Печете го в предварително загрята на 190 градуса фурна до златисто кафяво за около 18-25 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *