Продължаваме с вкусните рецепти, част от кампанията ни “Избери изцяло натурален вкус“. Днес ти представяме Теди Титова и нейните Домашни вкусотии, четвъртата съставка на Kikkoman – водата, и една фантастична рецепта за крем супа от жълта леща.
А ти не забравяй, че само с 1 закупен продукт Kikkoman имаш шанс да спечелиш страхотна пекарна за хляб Tefal. Виж повече тук: www.kikkofood.bg. Успех! 🙂
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
35 минути
Съставки
1 л. вода
250 г жълта леща
1 малък домат
1 малка глава лук
1 морков
1 картоф
3 с.л. зехтин
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. куркума
1 с.л. магданоз
лимон на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне
- В тенджера се слага лещата и около 700 мл. вода. Настържете на ситно ренде моркова и картофа и ги добавете към лещата.
Нарежете домата на ситни малки кубчета и го добавете и него. - Варете 20 минути до готовност на лещата. Добавете соев сос и черен пипер.
- Малко преди лещатата да е готова, на 15-тата минута пригответе финалната добавка. Сложете зехтина в тиган…
Всички останали стъпки, както и пълно описание на рецептата, приготвена специално за теб от Теди Титова, може да видиш в нейния блог Домашни вкусотии.