В седмицата на Азиатската Нова Година Сандра Алексиева от 1001 Рецепти забърка за Kikkoman нещо наистина вълшебно – пиле с ориз, ананас и Kikkoman оризов оцет за суши. Увери се в резултата сам!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
50 минути
Съставки
3 с.л. олио
800 г пилешко месо
3 червени чушки
500 г ананас от консерва
150 мл бяло вино
3 с.л. мед
сол
черен пипер
10 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
350 г ориз
1 л вода
Приготвяне
- В дълбок тиган пригответе месото – загрейте леко олиото и добавете месото, нарязано на средно големи късчета.
- След като побелее малко, добавете и чушките, ананаса, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, виното, меда, солта и пипера. Оставете на огън, като разбърквате леко, докато не приготвите месото както го обичате.
- В тендежера пригответе и ориза, към който накрая добавете Kikkoman оризов оцет за суши.
- Сервирайте, като във всяка чиния направете канапе от ориза и върху него сложете от месото.