fbpx
гъска ябълки Kikkoman

Печена гъска с ябълки амарето

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка и готвене

180 минути

<strong>Калории</strong>

1313 kJ / 313 kcal

Съставки за гъската и плънка

  • 1 готова за готвене гъска (около 2,5 кг)

  • прясно смлян черен пипер

  • 1 глава лук

  • 1 скилидка чесън

  • 5 с.л. Kikkoman естестевено ферментирал соев сос

  • 2 с.л. масло

  • 200 г черен хляб

  • 3 ябълки

  • 80 г натрошени ядки шам фъстък

  • 1/2 до 1 с.л. смлян джинджифил

  • 1 с.л. мед

Съставки за ябълките, гарнитура

  • 4 ябълки

  • 100 г марципан

  • 50 г бели стафиди

  • 20 мл амарето

  • 1 с.л. масло

Съставки за соса

Приготвяне

  • Измийте гъската, изсушете и подправете отвътре и отвън с пипер. Предварително загрейте фурната до 200 ° C.
  • ПЛЪНКА, стъпка 1. За да направите плънката, обелете и нарежете на кубчета лука и обелете и смачкайте чесъна. Разтопете маслото в тиган и задушете лука и чесъна в него.
  • ПЛЪНКА, стъпка 2. Нарежете черния хляб на кубчета, обелете и наредете ябълките на четвъртинки, след което извадете сърцевините и семките. Смесете заедно хляба, ябълките, шам-фъстъците и Kikkoman естестевено ферментирал соев сос, и подправете със сол, черен пипер и джинджифил.
  • ПЛЪНКА, стъпка 3. Напълнете кухината на гъската с пълнежа от Стъпка 2, към който сте добавили лука и чесъна от Стъпка 1 и я затворете с шишчета.
  • Поставете гъшите гърди надолу във форма за печене и печете приблизително 2 часа. Намажете няколко пъти по време на процеса на печене и обърнете гъската, след като се е готвила поне около 1 ½ часа.
  • Разбъркайте меда и останалия соев сос и намажете гъската с него през последните десет минути от времето за готвене.
  • ГАРНИТУРА. Измийте и обработете сърцевината на ябълките за готвене. Смесете заедно марципана, стафидите и амаретото и сложете сместа в центъра на ябълките. Поставете топче масло върху всяка ябълка, подредете ги в тавичка и печете във фурната с гъската през последните 20 минути от времето за готвене.
  • СОС. За да приготвите соса, загрейте гъшия бульон, оставете го да заври, разбъркайте крема, подправете с Kikkoman естестевено ферментирал соев сос и сгъстете със сгъстител за сос. Сервирайте.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.