fbpx

Пикантно-сладки BBQ ребърца по ориенталски

Това е една от най-вкусните, лесни и бързи рецепти за ребърца на барбекю, за която, ако оставите ребрата да се мариноват предишната нощ, ще ви трябват само 35 минути за готвенето. Пълната рецепта за салатата с манго и детайлно описание на стъпките за приготвяне може да видиш тук: Kikkoman салата с манго и моркови.

Приятен апетит! 🙂

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка и марината

190 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

<strong>2652 kJ / 633 kcal</strong>

Съставки

  • 2 кг разделени ребърца

  • сол

Съставки за маринатата

  • 1 малък лимон

  • 1 малко парче джинджифил (около 1.5 см)

  • 1 скилидка чесън

  • 5-6 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 3 с.л. зехтин

  • 2 с.л. сусамово олио

  • 3–4 с.л. мед

  • 3 с.л. бял балсамов оцет (или бял винен, или ябълков оцет)

  • прясно смлян черен пипер

  • 4 ч.л. сусамово семе

Съставки ЗА салатата

Приготвяне

  • Сложете ребрата в тиган с вряща подсолена вода и ги оставете за приблизително 50–70 минути, в зависимост от дебелината на ребрата. След това отцедете и оставете да се охладят малко.
  • Пригответе маринатата, като измиете лимона под гореща вода, след което го подсушите добре. Настържете част от кората, разрежете лимона наполовина и изцедете сока. Обелете джинджифила и чесъна и нарежете на ситно. Смесете лимоновата кора и сока, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос, зехтина, сусамовото олио, меда, оцета, джинджифила, чесъна, пипера и сусама. Намажете ребрата обилно с маринатата и приберете в хладилника за около 2 или 3 часа, докато сте готови да започнете барбекюто.
  • Междувременно, пригответе салатата, като обелите мангото и изрежете месото около костилката. Нарежете вътрешността на мангото на тънки ивици. Нарежете айсберга, след това измийте и подсушете. Измийте и обелете морковите, след това ги нарежете на тънки ивици с помощта на белачка. Измийте кълновете, ако е необходимо.
  • За да приготвите дресинга, използвайте блендер, за да смесите 4 с.л. нарязано на парчета манго, зехтина, оцета, ябълковия сок, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос и кленовия сироп. Подправете с черен пипер. Добавете дресинга към салатата и разбъркайте.
  • Поставете ребрата върху барбекюто за около 10-20 минути, в зависимост от топлината (затворете капака, ако вашето барбекю има такъв). Ако е необходимо, намажете с останалата марината, докато ребрата се готвят. Сервирайте заедно със салатата.
  • СЪВЕТ: Предварителното приготвяне на ребрата в подсолена вода значително намалява времето, необходимо за барбекюто, а и ги поддържа сочни и с оптимален вкус. Ако имате достатъчно време, оставете ребрата да се мариноват една цяла нощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *