fbpx

Пикантно-сладки BBQ ребърца по ориенталски

Това е една от най-вкусните, лесни и бързи рецепти за ребърца на барбекю, за която, ако оставите ребрата да се мариноват предишната нощ, ще ви трябват само 35 минути за готвенето. Пълната рецепта за салатата с манго и детайлно описание на стъпките за приготвяне може да видиш тук: Kikkoman салата с манго и моркови.

Приятен апетит! 🙂

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка и марината

190 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

<strong>2652 kJ / 633 kcal</strong>

Съставки

  • 2 кг разделени ребърца

  • сол

Съставки за маринатата

  • 1 малък лимон

  • 1 малко парче джинджифил (около 1.5 см)

  • 1 скилидка чесън

  • 5-6 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 3 с.л. зехтин

  • 2 с.л. сусамово олио

  • 3–4 с.л. мед

  • 3 с.л. бял балсамов оцет (или бял винен, или ябълков оцет)

  • прясно смлян черен пипер

  • 4 ч.л. сусамово семе

Съставки ЗА салатата

Приготвяне

  • Сложете ребрата в тиган с вряща подсолена вода и ги оставете за приблизително 50–70 минути, в зависимост от дебелината на ребрата. След това отцедете и оставете да се охладят малко.
  • Пригответе маринатата, като измиете лимона под гореща вода, след което го подсушите добре. Настържете част от кората, разрежете лимона наполовина и изцедете сока. Обелете джинджифила и чесъна и нарежете на ситно. Смесете лимоновата кора и сока, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос, зехтина, сусамовото олио, меда, оцета, джинджифила, чесъна, пипера и сусама. Намажете ребрата обилно с маринатата и приберете в хладилника за около 2 или 3 часа, докато сте готови да започнете барбекюто.
  • Междувременно, пригответе салатата, като обелите мангото и изрежете месото около костилката. Нарежете вътрешността на мангото на тънки ивици. Нарежете айсберга, след това измийте и подсушете. Измийте и обелете морковите, след това ги нарежете на тънки ивици с помощта на белачка. Измийте кълновете, ако е необходимо.
  • За да приготвите дресинга, използвайте блендер, за да смесите 4 с.л. нарязано на парчета манго, зехтина, оцета, ябълковия сок, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос и кленовия сироп. Подправете с черен пипер. Добавете дресинга към салатата и разбъркайте.
  • Поставете ребрата върху барбекюто за около 10-20 минути, в зависимост от топлината (затворете капака, ако вашето барбекю има такъв). Ако е необходимо, намажете с останалата марината, докато ребрата се готвят. Сервирайте заедно със салатата.
  • СЪВЕТ: Предварителното приготвяне на ребрата в подсолена вода значително намалява времето, необходимо за барбекюто, а и ги поддържа сочни и с оптимален вкус. Ако имате достатъчно време, оставете ребрата да се мариноват една цяла нощ.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *