fbpx

Коледен пай с кестени и гъби

Детайли

Порции

6 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

50 минути

Калории

1461 kJ / 349 kcal

Съставки

  • 25 г масло

  • 1 с.л. олио


  • 2-3 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 8 малки лукчета шалот

  • 400 г гъби

  • 200 г кестени

  • 2 бр. дафинов лист

  • 1 стрък свежа мащерка

  • 100 мл червено вино

  • 100 мл зеленчуков бульон

  • 2 ч.л. дижонска горчица

  • 1 връзка магданоз

  • черен пипер на вкус

  • 150 г боровинки (замразени или пресни)

  • 225 г бутер тесто

  • 1 яйце

Приготвяне

  • Загрейте фурната на 200°C.
  • Разтопете маслото и мазнината в тиган и сотирайте лукчетата шалот, докато не станат златисто-кафяви. Добавете гъбите и оставете още около 4-5 мин. на котлона. Добавете кестените, подправките и червеното вина и достатъчно зеленчуков бульон, за да покрие всички съставки в тигана.
  • Оставете да къкри за около 20-30 мин., за да се редуцира течността. Добавете след това горчицата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и черен пипер на вкус. Гответе още около 5 мин.
  • Изсипете в тавичка половината смес, покрийте я хубаво с боровинки и отгоре добавете останалата половина от сместа.
  • Разточете тестото върху набрашнена повърхтност и след това го сложете върху сместа в тавичката. Намажете хубаво с разбито яйце. Направете 3 малки отворчета и поставетевъв фурната за около 25 мин., или докато не хване хубава златиста коричка.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.