Детайли
Порции
6 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
50 минути
Калории
1461 kJ / 349 kcal
Съставки
25 г масло
1 с.л. олио
8 малки лукчета шалот
400 г гъби
200 г кестени
2 бр. дафинов лист
1 стрък свежа мащерка
100 мл червено вино
100 мл зеленчуков бульон
2 ч.л. дижонска горчица
1 връзка магданоз
черен пипер на вкус
150 г боровинки (замразени или пресни)
225 г бутер тесто
1 яйце
Приготвяне
- Загрейте фурната на 200°C.
- Разтопете маслото и мазнината в тиган и сотирайте лукчетата шалот, докато не станат златисто-кафяви. Добавете гъбите и оставете още около 4-5 мин. на котлона. Добавете кестените, подправките и червеното вина и достатъчно зеленчуков бульон, за да покрие всички съставки в тигана.
- Оставете да къкри за около 20-30 мин., за да се редуцира течността. Добавете след това горчицата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и черен пипер на вкус. Гответе още около 5 мин.
- Изсипете в тавичка половината смес, покрийте я хубаво с боровинки и отгоре добавете останалата половина от сместа.
- Разточете тестото върху набрашнена повърхтност и след това го сложете върху сместа в тавичката. Намажете хубаво с разбито яйце. Направете 3 малки отворчета и поставетевъв фурната за около 25 мин., или докато не хване хубава златиста коричка.