fbpx

Перфектните дипове за празничните вечери

Можете да сервирате тези дипове с предястия или дребни хапки, празнично фондю или раклет, и дори като гарнитура към основното ястие. Новите Kikkoman дипове са невероятно разнообразни и може да ги комбинирате с всякакви храни – или дори да създадете празнична дип селекция, така че гостите да могат да изберат любимите си. Звездната съставка – любимия соев сос Kikkoman, добавя чудесен умами вкус, който превръща обикновеното дипване в нещо изключително вкусно.

Дипове с умами нотка за WOW ефект 

Каквито и да са вашите коледни и новогодишни планове, нашите празнични дипове със сигурност ще бъдат акцент на всяко парти – като гарнитура за празничното ястие или като леко предястие. Те са още по-вкусно с хляб или крекери като стартер, с месо, морски дарове или зеленчуци като основно и дори като част от менюто със сирена. Широката гама от съставки – от богато авокадо и сладък картоф до модерното едамаме, също допринасят за обогатяването и разнообразяването на традиционните вкусове.

Ето и нашите 5 най-любими дипове:

Крем от сладък картоф с Kikkoman соев сос: подходящ за крекери, гризини и тортиля

Сладките картофи са пълни с хранителни вещества. А този крем със сладък картоф е не само здравословен и вкусен, но и изглежда и невероятно. Сервирайте го като предястие или като лекаследобедна закуска. Отнема по-малко от 15 минути, за да превърнете суперхраната сладък картоф в чудесен крем с наситен умами вкус и аромат на Kikkoman естествено ферментирал соев сос.

Когато маслините срещнат Kikkoman: подходящ за багети

Комбинацията от маслини, соев сос, кедрови ядки и каперси е повече от фантастична. За по-малко от 10 минути ще имате резултат, който ще впечатли и най-капризните любители на добрия вкус.

“Баня кауда”, тофу и Kikkoman: класически дип, подхоящ за зеленчуци

“Баня кауда” е италианският израз за топло ястие и да, този дип идва от Италия. Чесън, аншоа и Kikkoman са разковничето за тази рецепта, към която смело добавяме тофу и риба тон. И имаме приказен резултат, независимо дали сервираме дипа топъл или студен.

Хумус и Kikkoman: подходящ за меса, питки и зеленчуци

Хумусът е класиката на Близкия Изток, която все повече се радва на почитатели и у нас. Нахутът е богат на различни полезни вещества и и източник на много енергия. С един обикновен блендер, нахут, чесън, печени сусамови семена и Kikkoman може да постигнете чудеса за по-малко от 10 минути.

Едамаме и Kikkoman: подходящ за морски дарове, богат на протеини

Авокадото и зелени едамаме зърна с основните съставки на този дип. Хрупкавото едамаме е доста популярно в Япония и не случайно. 🙂 Ниско е на калории, но пък много богато на витамини и протеини. Този дип е перфектният завъшек на менюто ви с морски дарове – трябва ви само малко лимон, Kikkoman и чесън, разбира се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *