fbpx

Шоколадово суфле с чили банани

Представяме ти един изумително вкусен, но и атрактивен десерт, за който ти трябват 40 минути подготовка и 5 часа мариноване, след които четирима души не просто ще си оближат пръстите, а ще преосмислят израза “кулинарно съвършенство”. 🙂

Детайли

Порции

4 души

Време за подготовка

45 минути

Време за охлаждане

5 часа

Калории

<strong>2188 kJ / 522 kcal</strong>

Съставки за суфлето

Съставки за бананите

  • 50 г захар

  • сокът от 1 портокал

  • 1 прясна чили чушка, обелена и изчистена отвътре

  • 2 банана

Приготвяне

  • Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като разбърквате през цялото време.
  • Внимателно разбъркайте и яйцето, жълтъка и захарта с помощта на бъркалка, след което добавете и разбъркайте с брашното и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Готовата шоколадова смес поставете в силиконови формички за суфле. Оставя се да се охлади за около 5 часа, след което се пече в предварително загрята фурна на 200 ° C за приблизително 12–15 минути, докато суфлетата се надигнат леко отгоре.
  • Докато суфлетата се готвят, загрейте захарта в тиган, докато леко се карамелизира, след което добавете портокаловия сок. Добавете чилито и нарязаните на четвъртинки банани и запържете. Преди сервиране, оставете суфлетата да престоят 1-2 минути, след което внимателно ги обърнете в чиниите, подредете пържените банани до тях и гарнирайте с лимонова мащерка.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *