Представяме ти един изумително вкусен, но и атрактивен десерт, за който ти трябват 40 минути подготовка и 5 часа мариноване, след които четирима души не просто ще си оближат пръстите, а ще преосмислят израза “кулинарно съвършенство”. 🙂
Детайли
Порции
4 души
Време за подготовка
45 минути
Време за охлаждане
5 часа
Калории
<strong>2188 kJ / 522 kcal</strong>
Съставки за суфлето
100 г шоколад
100 г масло
1 яйце
1 жълтък
1 с.л. захар
2 с.л. брашно
Съставки за бананите
50 г захар
сокът от 1 портокал
1 прясна чили чушка, обелена и изчистена отвътре
2 банана
Приготвяне
- Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като разбърквате през цялото време.
- Внимателно разбъркайте и яйцето, жълтъка и захарта с помощта на бъркалка, след което добавете и разбъркайте с брашното и Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Готовата шоколадова смес поставете в силиконови формички за суфле. Оставя се да се охлади за около 5 часа, след което се пече в предварително загрята фурна на 200 ° C за приблизително 12–15 минути, докато суфлетата се надигнат леко отгоре.
- Докато суфлетата се готвят, загрейте захарта в тиган, докато леко се карамелизира, след което добавете портокаловия сок. Добавете чилито и нарязаните на четвъртинки банани и запържете. Преди сервиране, оставете суфлетата да престоят 1-2 минути, след което внимателно ги обърнете в чиниите, подредете пържените банани до тях и гарнирайте с лимонова мащерка.