fbpx
салата скариди Kikkoman PONZU

Салата с ориз басмати, зеленчуци и скариди

Свежестта в менюто може да постигмен как ли не! Например, с вкусна салата със зленчуци и скариди и, разбира се, с аромата на Kikkoman PONZU. По-надолу ще откриете всичко, което ви е необходимо, за да постигнете това съвършенство, подготвено от Гергана от Супичка.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

7 минути

Съставки

  • 1 ч.ч. ориз басмати

  • 1/2 тиквичка

  • 1 морков

  • 2 стръка пресен лук

  • 10 скариди (термично обработени)

  • 4 с.л. цитрусов соев сос Kikkoman PONZU

  • 2 с.л. олио

  • 2 с.л. джинджифил

Приготвяне

  • Нарежете зеленчуците на лентички. Пригответе ориза, спрямо инструкциите на опаковката му.
  • Загрейте олиото в тиган и добавете морковите и зеленчуците, както и половината от нарязания на ситно лук. Оставете да се запържи за 2-3 минути.
  • Почистете, бланишрайте и добавете скаридите към зеленчуците в тигана. След около 2-3 минути добавете и соевия сос Kikkoman PONZU. След това добавете и нарязания на лентички джинджифил.
  • В купа за салата по избор сложете първо от ориза, след това добавете от хрупкавите зеленчуци и скаридите, а за декорация използвайте пресния лук и парченце лайм.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *