Свежестта в менюто може да постигмен как ли не! Например, с вкусна салата със зленчуци и скариди и, разбира се, с аромата на Kikkoman PONZU. По-надолу ще откриете всичко, което ви е необходимо, за да постигнете това съвършенство, подготвено от Гергана от Супичка.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
7 минути
Съставки
1 ч.ч. ориз басмати
1/2 тиквичка
1 морков
2 стръка пресен лук
10 скариди (термично обработени)
4 с.л. цитрусов соев сос Kikkoman PONZU
2 с.л. олио
2 с.л. джинджифил
Приготвяне
- Нарежете зеленчуците на лентички. Пригответе ориза, спрямо инструкциите на опаковката му.
- Загрейте олиото в тиган и добавете морковите и зеленчуците, както и половината от нарязания на ситно лук. Оставете да се запържи за 2-3 минути.
- Почистете, бланишрайте и добавете скаридите към зеленчуците в тигана. След около 2-3 минути добавете и соевия сос Kikkoman PONZU. След това добавете и нарязания на лентички джинджифил.
- В купа за салата по избор сложете първо от ориза, след това добавете от хрупкавите зеленчуци и скаридите, а за декорация използвайте пресния лук и парченце лайм.