Есента е богата на красиви цветове и аромати и е един от любимите ни сезони. Обичаме и тази видео рецепта, защото е безкрайно вкусна и лесна за приготвяне! Виж какво ни сготви Теодора Титова от Теди Титова от Домашни вкусотии и се наслади на вкуса на есента и на Kikkoman!
Детайли
Порции
8 човека
Време за приготвяне
20 минути
Време за готвене
50 минути
Съставки
500 г свинско месо от плешка
500 г пилешко филе
2 глави лук
2 червени чушки
1 морков
200 г печурки
100 г кашкавал
200 г доматено пюре
червен пипер, черен пипер, кимион, дафинов лист
олио
Приготвяне
- Разрежете месото на кубчета и го сложете в купа. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и подправките и разбъркайте добре. След това сложете олио в тиган и запържете месото.
- Нарежете зеленчуците на парчета и след това ги добавете в тигана, като преди това сте махнали месото. Оставете ги да се сготвят за около 10-ина минути.
- Подредете гювечетата – във всяко гювече сложете ред зеленчуци, ред месо и ред зеленчуци. След това ги сложете във фурната и печете за около 40 минути.
- Извадете гювечетата, сложете кашкавал и после върнете за още около 5 минути, за да се запече и кашкавалът.
2 Responses
Вкусно!
Радваме се, че Ви допада, защото и на нас ни беше много вкусно! 🙂 😉