fbpx
гювече кебап

Гювече кебап със сезонни зеленчуци (видео)

Есента е богата на красиви цветове и аромати и е един от любимите ни сезони. Обичаме и тази видео рецепта, защото е безкрайно вкусна и лесна за приготвяне! Виж какво ни сготви Теодора Титова от Теди Титова от Домашни вкусотии и се наслади на вкуса на есента и на Kikkoman!

Детайли

Порции

8 човека

Време за приготвяне

20 минути

Време за готвене

50 минути

Съставки

  • 500 г свинско месо от плешка

  • 500 г пилешко филе

  • 5 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 2 глави лук

  • 2 червени чушки

  • 1 морков

  • 200 г печурки

  • 100 г кашкавал

  • 200 г доматено пюре

  • червен пипер, черен пипер, кимион, дафинов лист

  • олио

Приготвяне

  • Разрежете месото на кубчета и го сложете в купа. Добавете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и подправките и разбъркайте добре. След това сложете олио в тиган и запържете месото.
  • Нарежете зеленчуците на парчета и след това ги добавете в тигана, като преди това сте махнали месото. Оставете ги да се сготвят за около 10-ина минути.
  • Подредете гювечетата – във всяко гювече сложете ред зеленчуци, ред месо и ред зеленчуци. След това ги сложете във фурната и печете за около 40 минути.
  • Извадете гювечетата, сложете кашкавал и после върнете за още около 5 минути, за да се запече и кашкавалът.

2 Responses

    1. Радваме се, че Ви допада, защото и на нас ни беше много вкусно! 🙂 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *