Предлагаме ти страхотна крем супа, съчетаваща две класики в света на крем супите – картофи и гъби. Разбира се, с помощта на соевия сос Kikkoman и характерния вкус на тофуто, тази рецепта е с гарантиран резултат. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
40 минути
Калории
115 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
250 г пресни гъби пачи крак (могат да бъдат използвани и гъби от буркан)
1 голям кромид лук
250 г картофи
1 с.л. масло
½ л зеленчуков бульон
125 г тофу
3-4 с.л. соев сос Kikkoman
прясно смлян черен пипер
½ връзка пресен босилек
Приготвяне
- Измийте гъбите и подсушете внимателно, ако е необходимо. Нарежете по-големите гъби. Обелете и нарежете на кубчета лука и картофите. Разтопете маслото в тиган и запържете за кратко гъбите. След това отстранете тигана от котлона, но поддържайте топли гъбите.
- Сложете лука и картофите в дълбок тиган и преди да започнат да променят цвета си към кафяво, добавете бульона. Оставете да ври на ниска температура за 15 минути, като покриете съда.
- Сложете тофуто в студена вода за 5 минути. След това подсушете и го нарежете. Добавете към лука и картофите. Цялата смес от продукти изсипете в блендер и пасирайте, докато не стане гладка и хомогенна. Върнете я обратно в дълбокия тиган и я поставете на котлона, докато заври. Подправете със соевия сос Kikkoman и с черния пипер. Добавете гъбите пачи крак.
- Сервирайте с малко босилек.