fbpx

Крем супа от картофи и гъби пачи крак

Предлагаме ти страхотна крем супа, съчетаваща две класики в света на крем супите – картофи и гъби. Разбира се, с помощта на соевия сос Kikkoman и характерния вкус на тофуто, тази рецепта е с гарантиран резултат. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

40 минути

Калории

115 kcal

Необходими продукти за 4 порции:

  • 250 г пресни гъби пачи крак (могат да бъдат използвани и гъби от буркан)

  • 1 голям кромид лук

  • 250 г картофи

  • 1 с.л. масло

  • ½ л зеленчуков бульон

  • 125 г тофу

  • 3-4 с.л. соев сос Kikkoman

  • прясно смлян черен пипер

  • ½ връзка пресен босилек

Приготвяне

  • Измийте гъбите и подсушете внимателно, ако е необходимо. Нарежете по-големите гъби. Обелете и нарежете на кубчета лука и картофите. Разтопете маслото в тиган и запържете за кратко гъбите. След това отстранете тигана от котлона, но поддържайте топли гъбите.
  • Сложете лука и картофите в дълбок тиган и преди да започнат да променят цвета си към кафяво, добавете бульона. Оставете да ври на ниска температура за 15 минути, като покриете съда.
  • Сложете тофуто в студена вода за 5 минути. След това подсушете и го нарежете. Добавете към лука и картофите. Цялата смес от продукти изсипете в блендер и пасирайте, докато не стане гладка и хомогенна. Върнете я обратно в дълбокия тиган и я поставете на котлона, докато заври. Подправете със соевия сос Kikkoman и с черния пипер. Добавете гъбите пачи крак.
  • Сервирайте с малко босилек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *