fbpx
кекс Тамари cake Tamari

Коледен шоколадов кейк

А ето и една класическа рецепта за кейк с коледен привкус и с уникалния умами вкус на Kikkoman Тамари, соевия ни сос без глутен. По желание и вкус, може да добавите стафиди или плодове от сладко – например, бели череши или нарязани сливи.

Детайли

Порции

8 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

40 минути

Съставки

  • 1 ч.ч. брашно

  • половин ч.ч. какао

  • половин ч.ч. захар

  • четвърт ч.л. хлебна сода

  • половин ч.л. бакпулвер

  • 3 яйца

  • 1 ванилия

  • половин ч.ч. заквасена сметана

  • 5 с.л. соев сос без глутен Kikkoman Тамари

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за коледен шоколадов кейк е пресяването и смесването на сухите съставки. Пресявате брашното заедно с какаото, хлебната сода, бакпулвера и ванилията.
  • Разбивате с миксер яйцата заедно със захарта, добавяте предвиденото количество заквасена сметана и соевия сос без глутен Kikkoman Тамари и отново разбивате. Малко по малко, при непрекъснато разбиване добавяте сухата смес към течната смес.
  • Намазвате форма за кекс с олио и изсипвате сместа за кейка. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 35-40 минути. Пробвате дали кексът е изпечен, като го бучнете с клечка за зъби – ако излезе суха, то е време и вашето печиво да излиза от фурната.
  • По желание поръсвате коледния кейк с пудра захар преди сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *