fbpx

Най-добрата рецепта за чили кон карне

Няма да крием, че това е една от любимите ни рецепти с телешко, както и една от любимите ни, представители на пикантния мексикански вкус.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

80 минути

Калории

<strong>2031 kJ / 485 kcal</strong>

Съставки

  • 500 г кайма

  • черен пипер

  • 3 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 100 г чоризо, на кубчета от около 1 см

  • 2 лука (ситно нарязани)

  • 1 зелена чушка (нарязана на лентички)

  • 3 скилидки чесън (смачкани)

  • 1 ч.л. кимион

  • 1 пръчка ванилия

  • 1 дафинов лист

  • 1 ч.л. чили на прах

  • 1 ч.л. сух риган

  • 2,4 кг домати

  • 1 консерва червен боб

  • 1 с.л. доматено пюре

  • 200 мл телешки бульон

  • 1 ч.л. захар

  • 20 г черен шоколад (70%)

  • 400 г ориз

  • кориандър

  • 100 г чедър сирене

Приготвяне

  • Подправете каймата с черния пипер, след това я запечете леко в горещ тиган и оставете настрана.
  • Запържете чоризото, след това добавете лука, чесъна и зелената чушка, след което оставете на огъня за още 3-4 минути. Добавете кимиона, канелата, дафиновия лист, чили пипера и ригана и гответе за още около 1-2 минути, след което сложете каймата в тигана заедно с доматите, боба, пюрето и бульона. Покрийте с капак и гответе на слаб огън поне за около 1 час (колкото по-дълго, толкова по-добре).
  • Към края, малко преди да махнете от огъня, добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, захарта и настъргания шоколад.
  • Сервирайте с ориз, гарнирайте с пресен кориандър и малко настъргано чедър сирене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *