fbpx

5 съвета за перфектното BBQ (15 рецепти)

Неведнъж сме споделяли за тайната на доброто барбекю. И понеже отново сме в разгара на BBQ сезона, както и на играта ни “Разпали вкуса с умами“, пълна със страхотни награди, решихме, че е време за още няколко съвета. И някои от любимите ни за този сезон нови рецепти, които може да видите в края на статията.

Дайте на скарата достатъчно време да се загрее. Правилното загряване на скарата или барбекюто е първата важна стъпка към постигането на перфектния BBQ вкус. Предварителното загряване гарантира по-добри аромат и вкус, запечена коричка и предотвратява залепването на храната по решетката.

Оставете месото да се затопли. 20-30 минути преди да поставите месото върху скара, извадете го от хладилника и го оставете да достигне стайна температура – ​​печенето му отнема по-малко време. Ефектът? Перфектно изпечено месо, което няма да е нито прекалено сухо, нито с останали сурови части.

Правилно овкусяване. Подправете обилно, за да изпъкне вкусът. Ако се опитвате да намалите солта, например – използвайте Kikkoman LIGHT. Той съдържа 43% по-малко сол, но уникалният му умами вкус е напълно гарантиран!

Опитайте с карамелизиране. Обичаме храната на скара заради препечения вкус. Затова обърнете храната само веднъж, бъдете търпеливи и опитайте малко сладки маринати. Ключът към най-вкусната карамелизация е Kikkoman Терияки BBQ с мед.

Балансирайте подправките. Прекалено сладко? Твърде пикантно? Твърде солено? Добавянето на умами вкус осигурява чудесен баланс. Киселините правят соса свеж и ароматен. Можете да изстискате малко лимон или просто да опитате Kikkoman PONZU – перфектната комбинация от соев сос с лимон.

И един бонус съвет: маслото! Основното правило на френската кухня е, че всичко е по-вкусно с масло. С повече масло. Тази философия трябва да се прилага с особена сила и по време на готвенето на скара или барбекю. Соев сос, билки и масло са идеалното трио, от което се нуждаете, за да усъвършенствате всяко ястие на скара: месо, риба или зеленчуци. Затова се уверете, че имате 10 минути, за да приготвите тази звезда сред добре подправени масла.

Вече знаете всичко най-важно за вкусното барбекю, така че нека Разпалим вкуса с умами! Добавете към BBQ менюто си Kikkoman и се насладете на отличните резултати!

А ето и обещаните ни топ 3 рецепти за основните BBQ категории:

МАРИНАТИ:

  1. Бирена марината с мед
  2. Медена марината
  3. Най-лесната чеснова Терияки марината

РИБА:

  1. Октопод на скара със сос PONZU и каперси
  2. Цяла PONZU пъстърва
  3. Риба тон на грил със салата

МЕСО:

  1. Пилешки крилца с медено-лайм глазура
  2. Пилешки гирос с дзадзики сос
  3. Телешко печено на скара

ВЕДЖИ:

  1. Патладжан на скара с паста от тамаринд
  2. Мариновани терияки шишчета тофу
  3. Камамбер на скара с гроздова салца

САЛАТИ:

  1. Салата от опушени зеленчуци с фета
  2. Салата от сладка царевица, авокадо и горски плодове
  3. Картофена салата с пържени каперси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *