Насладете се на брилянтния средиземноморски вкус с това леко ястие от октопод на скара. Придружено от освежаващ, маслен сос с нотка на цитрусови плодове, благодарение на Kikkoman PONZU цитрус, и каперси за допълнителен прилив на вкус, това просто, но изискано ястие, със сигурност ще предизвика възторг на масата ви за вечеря. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
60 минути
Време за приготвяне
25 минути
Калории
2867 kJ / 686 kcal
Съставки за октопода
400 г пипала от октопод (бланширани)
4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
2 скилидки чесън
½ ч.л. смлян сладък пипер
1 с.л. зехтин
1 щипка лют червен пипер
Съставки за салцата
100 г чери домати
50 г каперси
½ ч.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. зехтин
няколко листа пресен босилек
Приготвяне
- Нарежете бланширания октопод на по-малки парченца.
- Смесете Kikkoman PONZU цитрус в купа със счукания чесън, сладкия червен пипер, зехтина и чилито. Добавете пипалата на октопода и ги мариновайте в хладилника за 1 час.
- За да приготвите салцата, нарежете чери доматите на четвъртинки, добавете каперсите, лимоновата кора и зехтина. Накъсайте и добавете листата босилек.
- Оставете сакето, Kikkoman PONZU цитрус и лимоновият сок да заврят в тиган (приблизително 1 мин). Добавете маслото и отстранете от огъня. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и се образува гладък сос.
- Печете октопода на грил за около 3 минути от всяка страна. Сервирайте със салца и PONZU сос.