fbpx

Октопод на скара със сос PONZU и каперси

Насладете се на брилянтния средиземноморски вкус с това леко ястие от октопод на скара. Придружено от освежаващ, маслен сос с нотка на цитрусови плодове, благодарение на Kikkoman PONZU цитрус, и каперси за допълнителен прилив на вкус, това просто, но изискано ястие, със сигурност ще предизвика възторг на масата ви за вечеря. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

60 минути

Време за приготвяне

25 минути

Калории

2867 kJ / 686 kcal

Съставки за октопода

  • 400 г пипала от октопод (бланширани)

  • 4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 2 скилидки чесън

  • ½ ч.л. смлян сладък пипер

  • 1 с.л. зехтин

  • 1 щипка лют червен пипер

Съставки за салцата

  • 100 г чери домати

  • 50 г каперси

  • ½ ч.л. настъргана лимонова кора

  • 2 с.л. зехтин

  • няколко листа пресен босилек

Съставки за соса

Приготвяне

  • Нарежете бланширания октопод на по-малки парченца.
  • Смесете Kikkoman PONZU цитрус в купа със счукания чесън, сладкия червен пипер, зехтина и чилито. Добавете пипалата на октопода и ги мариновайте в хладилника за 1 час.
  • За да приготвите салцата, нарежете чери доматите на четвъртинки, добавете каперсите, лимоновата кора и зехтина. Накъсайте и добавете листата босилек.
  • Оставете сакето, Kikkoman PONZU цитрус и лимоновият сок да заврят в тиган (приблизително 1 мин). Добавете маслото и отстранете от огъня. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и се образува гладък сос.
  • Печете октопода на грил за около 3 минути от всяка страна. Сервирайте със салца и PONZU сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *