Открийте нов вкус на Гърция с нашия пилешки гирос, увит в топла пита хляб и овкусен с пикантен аромат на дзадзики, обогатен с Kikkoman PONZU цитрус. Ястие, което съчетава традицията с модерния вкус, за да достави прилив на свежест и лекота. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
120 минути
Време за приготвяне
45 минути
Калории
3072 kJ / 735 kcal
Съставки
2 с.л. натурално кисело мляко
4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
3 скилидки чесън
1 ч.л. риган
1 ч.л. смлян сладък пипер
½ ч.л. сушен розмарин
½ ч.л. кимион
1 ч.л. черен кимион
400 г пилешки бут (без кожа и кости)
Съставки за дзадзики
1 голяма краставица
3 с.л. майонеза
3 с.л. гръцко кисело мляко
2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
1 щипка черен пипер
1 скилидка чесън
Приготвяне
- За маринатата смесете в купа киселото мляко с Kikkoman PONZU цитрус. Добавете пресования чесън и подправките и разбъркайте добре. Мариновайте пилето в получения сос за поне 2 часа в хладилник.
- За да приготвите соса дзадзики, настържете зелената краставица в купа. Добавете майонезата, киселото мляко, Kikkoman PONZU цитрус и черен пипер. Добавете пресован чесън и разбъркайте всичко добре.
- Печете пилешкото месо на предварително загрята скара за около 15 минути. Сервирайте в препечена пита хляб със сос дзадзики, нарязана мента и зърна от нар.
- Това ястие също е страхотно на вкус, сервирано с чипс.