fbpx

Пилешки гирос с дзадзики сос

Открийте нов вкус на Гърция с нашия пилешки гирос, увит в топла пита хляб и овкусен с пикантен аромат на дзадзики, обогатен с Kikkoman PONZU цитрус. Ястие, което съчетава традицията с модерния вкус, за да достави прилив на свежест и лекота. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

120 минути

Време за приготвяне

45 минути

Калории

3072 kJ / 735 kcal

Съставки

  • 2 с.л. натурално кисело мляко

  • 4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 3 скилидки чесън

  • 1 ч.л. риган

  • 1 ч.л. смлян сладък пипер

  • ½ ч.л. сушен розмарин

  • ½ ч.л. кимион

  • 1 ч.л. черен кимион

  • 400 г пилешки бут (без кожа и кости)

Съставки за дзадзики

  • 1 голяма краставица

  • 3 с.л. майонеза

  • 3 с.л. гръцко кисело мляко

  • 2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 1 щипка черен пипер

  • 1 скилидка чесън

Съставки за сервиране

  • ½ връзка мента

  • 2 гръцки пити

  • 1 с.л. семена от нар

Приготвяне

  • За маринатата смесете в купа киселото мляко с Kikkoman PONZU цитрус. Добавете пресования чесън и подправките и разбъркайте добре. Мариновайте пилето в получения сос за поне 2 часа в хладилник.
  • За да приготвите соса дзадзики, настържете зелената краставица в купа. Добавете майонезата, киселото мляко, Kikkoman PONZU цитрус и черен пипер. Добавете пресован чесън и разбъркайте всичко добре.
  • Печете пилешкото месо на предварително загрята скара за около 15 минути. Сервирайте в препечена пита хляб със сос дзадзики, нарязана мента и зърна от нар.
  • Това ястие също е страхотно на вкус, сервирано с чипс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *