fbpx

Мариновани терияки шишчета тофу

Шишчетата тофу, мариновани в Kikkoman Терияки марината и Kikkoman препечено сусамово олио, имат ориенталски привкус. Фъстъченото масло им придава кремообразна текстура, а Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос придава пикантна нотка. Поднесени с майонеза с фъстъчено масло, те се превръщат в комбинация от сладки, пикантни и кремообразни BBQ вкусотии. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

120 минути

Време за подготовка

30 минути

Калории

2884 kJ / 690 kcal

Съставки

Съставки за соса

Съставки при сервиране

  • 2 с.л. печени сусамови семена

Приготвяне

  • Марината: нарежете тофуто на кубчета по 2 см. Смесете фъстъченото масло, Kikkoman препечено сусамово олио, Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос, Kikkoman Терияки марината, пастата гочуджан, джинджифила и захарта в купа. Нарежете пресния лук и добавете половината към маринатата.
  • Добавете тофуто към маринатата и разбъркайте добре. Приберете в хладилник за поне 2 часа.
  • Смесете майонезата, фъстъченото масло, сока от лайм, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и нарязания лют червен пипер (по желание).
  • Нанижете маринованото тофу на шишчета за барбекю. Изпържете двете страни на сгорещена скара, докато тофуто стане кафяво и леко хрупкаво.
  • Сервирайте поръсено с печения сусам, останалия пресен лук и фъстъчената майонеза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *