Шишчетата тофу, мариновани в Kikkoman Терияки марината и Kikkoman препечено сусамово олио, имат ориенталски привкус. Фъстъченото масло им придава кремообразна текстура, а Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос придава пикантна нотка. Поднесени с майонеза с фъстъчено масло, те се превръщат в комбинация от сладки, пикантни и кремообразни BBQ вкусотии. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
120 минути
Време за подготовка
30 минути
Калории
2884 kJ / 690 kcal
Съставки
400 г твърдо тофу
1 с. л. фъстъчено масло
1 с.л. гочуджан
1 ч.л. пресен настърган джинджифил
1 ч.л. кафява захар
½ връзка пресен лук или дебел див лук
Съставки за соса
4 с.л. майонеза
2 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. сок от лайм
1 люта чушка (по желание)
Приготвяне
- Марината: нарежете тофуто на кубчета по 2 см. Смесете фъстъченото масло, Kikkoman препечено сусамово олио, Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос, Kikkoman Терияки марината, пастата гочуджан, джинджифила и захарта в купа. Нарежете пресния лук и добавете половината към маринатата.
- Добавете тофуто към маринатата и разбъркайте добре. Приберете в хладилник за поне 2 часа.
- Смесете майонезата, фъстъченото масло, сока от лайм, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и нарязания лют червен пипер (по желание).
- Нанижете маринованото тофу на шишчета за барбекю. Изпържете двете страни на сгорещена скара, докато тофуто стане кафяво и леко хрупкаво.
- Сервирайте поръсено с печения сусам, останалия пресен лук и фъстъчената майонеза.