fbpx

Картофена салата с пържени каперси

Картофената салата е съвсем заслужено една от най-популярните салати по време на BBQ сезона! Тази нова версия с хрупкави каперси, пресен розмарин и богат на умами вкус естествено ферментирал соев сос Kikkoman превръща класическата рецепта в ястие номер едно за всяко пиршество на открито.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

2888 kJ / 722 kcal

Съставки

  • 500 г печени бейби картофи

  • 1 глава червен лук

  • 1 с.л. каперси

  • олио

  • ½ връзка див лук

Съставки за дресинг

Приготвяне

  • Картофите се разполовяват и се поставят в купа. Нарежете лука на тънки полумесеци и добавете към картофите.
  • В отделна купа смесете майонезата с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и горчицата. Добавете пресован с преса чесън и ситно нарязан розмарин.
  • Залейте дресинга с картофите и лука.
  • Загрейте олиото в тиган. Отцедете добре каперсите върху хартиена кърпа. Слагат се в тигана и се запържват до хрупкава коричка. След като се изпържат, отново се отцеждат обилно върху хартиена кърпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *