Картофената салата е съвсем заслужено една от най-популярните салати по време на BBQ сезона! Тази нова версия с хрупкави каперси, пресен розмарин и богат на умами вкус естествено ферментирал соев сос Kikkoman превръща класическата рецепта в ястие номер едно за всяко пиршество на открито.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
2888 kJ / 722 kcal
Съставки за дресинг
1 с.л. пълнозърнеста френска горчица
2 с.л. майонеза
1 скилидка чесън
1 стрък пресен розмарин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
- Картофите се разполовяват и се поставят в купа. Нарежете лука на тънки полумесеци и добавете към картофите.
- В отделна купа смесете майонезата с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и горчицата. Добавете пресован с преса чесън и ситно нарязан розмарин.
- Залейте дресинга с картофите и лука.
- Загрейте олиото в тиган. Отцедете добре каперсите върху хартиена кърпа. Слагат се в тигана и се запържват до хрупкава коричка. След като се изпържат, отново се отцеждат обилно върху хартиена кърпа.