fbpx

Патладжан на скара с паста от тамаринд

Изтокът среща Запада с този печен на скара патладжан във вкусна смесица от средиземноморски и азиатски вкусове, изпълнени с умами аромата на Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Едно от любимите ни предястия този BBQ сезон. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

60 минути

Време за приготвяне

45 минути

Калории

2788 kJ / 667 kcal

Съставки

Съставки за чери доматите

  • 200 г чери домати

  • 1 с.л. зехтин

  • 2 с.л. балсамов оцет

  • 2 скилидки чесън

  • 1 щипка сол

  • 1 щипка черен пипер

  • ½ ч. л. мед

Съставки за сервиране

  • 2 с.л. печени кедрови ядки

  • 2 с.л. пармезан

Приготвяне

  • Разрежете патладжана на две. Нарежете внимателно вътрешността напречно с нож, като внимавате да не прорежете кожата.
  • Счукайте чесъна през преса в купа. Добавете пастата от тамаринд, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, кетчупа, смлeния кориандър, черния пипер и зехтина и разбъркайте добре. Натрийте патладжана с получената каша и оставете в хладилник за поне 1 час.
  • Смесете чери доматите със зехтина и балсамовия оцет. Добавете наситнения чесън, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • Смесете майонезата с пастата от трюфели, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сметаната и настъргания пармезан. Подправете на вкус със сол, черен пипер и мед и разбъркайте, докато се смесят напълно.
  • Половинките патладжани се поставят на средно загрята скара и се пекат 20 – 25 минути, като се обръщат от време на време. Запечете доматите с патладжаните или ги запържете за кратко в тиган.
  • Поднесете грилованите патладжани с майонеза с трюфели, домати, кедрови ядки и настърган пармезан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *