Изтокът среща Запада с този печен на скара патладжан във вкусна смесица от средиземноморски и азиатски вкусове, изпълнени с умами аромата на Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Едно от любимите ни предястия този BBQ сезон. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
60 минути
Време за приготвяне
45 минути
Калории
2788 kJ / 667 kcal
Съставки
1 средно голям патладжан
2 скилидки чесън
1 с.л. паста от тамаринд
2 с.л. кетчуп
½ ч.л. смлян кориандър
1 щипка черен пипер
2 с.л. зехтин
Съставки за чери доматите
200 г чери домати
1 с.л. зехтин
2 с.л. балсамов оцет
2 скилидки чесън
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
½ ч. л. мед
Приготвяне
- Разрежете патладжана на две. Нарежете внимателно вътрешността напречно с нож, като внимавате да не прорежете кожата.
- Счукайте чесъна през преса в купа. Добавете пастата от тамаринд, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, кетчупа, смлeния кориандър, черния пипер и зехтина и разбъркайте добре. Натрийте патладжана с получената каша и оставете в хладилник за поне 1 час.
- Смесете чери доматите със зехтина и балсамовия оцет. Добавете наситнения чесън, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- Смесете майонезата с пастата от трюфели, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сметаната и настъргания пармезан. Подправете на вкус със сол, черен пипер и мед и разбъркайте, докато се смесят напълно.
- Половинките патладжани се поставят на средно загрята скара и се пекат 20 – 25 минути, като се обръщат от време на време. Запечете доматите с патладжаните или ги запържете за кратко в тиган.
- Поднесете грилованите патладжани с майонеза с трюфели, домати, кедрови ядки и настърган пармезан.