fbpx

Салата от сладка царевица, авокадо и горски плодове

Комбинацията от печена царевица, плодове и освежаваща мента прави тази гарнитура перфектния избор за месо и риба. Свежестта и характерния барбекю вкус на съставките са фино подсилени от умами отенъка на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

3948 kJ / 987 kcal

Съставки

  • 1 кочан царевица

  • 1 авокадо

  • 140 г боровинки и ягоди

  • ½ краставица

  • 1 малка глава лук

  • шепа спанак

  • шепа пресни листа от кориандър

  • шепа листа пресен босилек (за предпочитане тайландски)

  • шепа магданоз

  • 50 г сирене фета

  • 1 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 1 с.л. зехтин

Съставки за дресинг

Приготвяне

  • За да направите дресинга, изсипете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman в купа, добавете меда, зехтина и лимоновия сок и разбъркайте добре. Можете да добавите малко сос Табаско към дресинга.
  • Поръсете царевицата с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и зехтин. Завийте с алуминиево фолио и го поставете под скара. Гответе около 30 минути, като обръщате от време на време. След готвене използвайте нож, за да отстраните царевицата от кочана.
  • Нарежете авокадото на едри кубчета.
  • Нарежете краставицата на четвъртинки и след това я нарежете.
  • Нарежете лука на тънки полумесеци.
  • В голяма купа сложете почистения спанак. Добавете царевицата, плодовете, авокадото, краставицата и листата на билките. Внимателно смесете всички съставки. Разпределете в чинии, добавете сирене фета и поръсете с готовия дресинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *