Комбинацията от печена царевица, плодове и освежаваща мента прави тази гарнитура перфектния избор за месо и риба. Свежестта и характерния барбекю вкус на съставките са фино подсилени от умами отенъка на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
3948 kJ / 987 kcal
Съставки
1 кочан царевица
1 авокадо
140 г боровинки и ягоди
½ краставица
1 малка глава лук
шепа спанак
шепа пресни листа от кориандър
шепа листа пресен босилек (за предпочитане тайландски)
шепа магданоз
50 г сирене фета
1 с.л. зехтин
Съставки за дресинг
1 с.л., препълнена, мед
2 с.л. лимонов сок
70 мл зехтин
сос Табаско, по желание
Приготвяне
- За да направите дресинга, изсипете естествено ферментиралия соев сос Kikkoman в купа, добавете меда, зехтина и лимоновия сок и разбъркайте добре. Можете да добавите малко сос Табаско към дресинга.
- Поръсете царевицата с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и зехтин. Завийте с алуминиево фолио и го поставете под скара. Гответе около 30 минути, като обръщате от време на време. След готвене използвайте нож, за да отстраните царевицата от кочана.
- Нарежете авокадото на едри кубчета.
- Нарежете краставицата на четвъртинки и след това я нарежете.
- Нарежете лука на тънки полумесеци.
- В голяма купа сложете почистения спанак. Добавете царевицата, плодовете, авокадото, краставицата и листата на билките. Внимателно смесете всички съставки. Разпределете в чинии, добавете сирене фета и поръсете с готовия дресинг.