Пъстървата е лесна за печене на скара като цяла риба. Тази рецепта е много проста: мариновайте рибата в Kikkoman PONZU цитрус и сервирайте с кремообразен сос от печени лимони. Цитрусов летен BBQ празник!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Мариноване
30 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
7700 kJ / 1925 kcal
Съставки
2 средно големи цели пъстърви
250 мл Kikkoman PONZU цитрус
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
2 см пресен джинджифил
Съставки за соса
2 лимона
2 ч.л. мед
1/2 глава лук / скилидка чесън
250 мл зехтин
черен пипер на вкус
Приготвяне
- Измийте и почистете пъстървата от люспите. Нарежете няколко резки напречно, за да може маринатата да проникне в месото.
- Накълцайте пресния лук. Счукайте чесъна с помощта на преса за чесън. Настържете джинджифила.
- Поръсете рибата с половината нарязани пресен лук, чесън и джинджифил. След това покрийте изцяло с Kikkoman PONZU цитрус и оставете настрана за мариноване.
- Запечете целите скилидки чесън (около 20-30 минути), докато омекнат и станат ароматни. Нарежете лимоните на две.
- Печете пъстървата на предварително загрята повърхност за 10 минути от всяка страна, като от време на време намажете рибата с останалата марината. Лимоните също се запичат заедно с рибата до златисто кафяво и омекнат.
- Оставете настрани печената риба.
- Изстискайте сока от сварените лимони. Добавете зехтина, меда и смлян сварен чесън. Смесете съставките с блендер и след това подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер.
- Поднесете пъстървата с останалия наситнен пресен лук и соса.
2 Responses
Вкус за ценители!
Много благодарим за споделеното мнение, Мария! Усмихнат ден Ви желаем! 🙂