fbpx

Цяла PONZU пъстърва

Пъстървата е лесна за печене на скара като цяла риба. Тази рецепта е много проста: мариновайте рибата в Kikkoman PONZU цитрус и сервирайте с кремообразен сос от печени лимони. Цитрусов летен BBQ празник!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Мариноване

30 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

7700 kJ / 1925 kcal

Съставки

  • 2 средно големи цели пъстърви

  • 250 мл Kikkoman PONZU цитрус

  • 2 скилидки чесън

  • 1 връзка пресен лук

  • 2 см пресен джинджифил

Съставки за соса

Приготвяне

  • Измийте и почистете пъстървата от люспите. Нарежете няколко резки напречно, за да може маринатата да проникне в месото.
  • Накълцайте пресния лук. Счукайте чесъна с помощта на преса за чесън. Настържете джинджифила.
  • Поръсете рибата с половината нарязани пресен лук, чесън и джинджифил. След това покрийте изцяло с Kikkoman PONZU цитрус и оставете настрана за мариноване.
  • Запечете целите скилидки чесън (около 20-30 минути), докато омекнат и станат ароматни. Нарежете лимоните на две.
  • Печете пъстървата на предварително загрята повърхност за 10 минути от всяка страна, като от време на време намажете рибата с останалата марината. Лимоните също се запичат заедно с рибата до златисто кафяво и омекнат.
  • Оставете настрани печената риба.
  • Изстискайте сока от сварените лимони. Добавете зехтина, меда и смлян сварен чесън. Смесете съставките с блендер и след това подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер.
  • Поднесете пъстървата с останалия наситнен пресен лук и соса.

2 Responses

    1. Много благодарим за споделеното мнение, Мария! Усмихнат ден Ви желаем! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *