Пълнените гъби са страхотно вегетарианско ястие за барбекю, а киноата е богата на хранителни вещества, което я прави изключително здравословен избор. Зеленчуковият пълнеж, подправен със свежия аромат на Kikkoman PONZU цитрус, допълва тази отлична комбинация от вкусове. Приятен апетит!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
30 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
3152 kJ / 788 kcal
Съставки
4 гъби Портобело
100 г киноа
4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
70 г настъргано сирене чедър
1 връзка див лук
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
½ жълта чушка
1 домат
1 морков
2 с.л. олио
соли черен пипер на вкус
Приготвяне
- Почистете гъбите, оставете ги цели, но отстранете дръжките. Нарежете стъблата на ситно.
- Нарежете лука, чесъна, чушката и домата на кубчета. Обелете и нарежете на кубчета моркова. Нарежете и домата на кубчета. Нарежете дивия лук на ситно.
- Сварете киноата според инструкциите на опаковката.
- Капнете малко олио в тигана. Добавете лука и гъбите. Запържете докато лукът омекне и гъбите се свият. Добавете моркова и чушката и запържете заедно около 3 минути. След това добавете сварена, отцедена киноа, домат и див лук (запазете малко за гарнитура) плюс 2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус и разбъркайте. Когато плънката изстине, се добавя настърган кашкавал и се разбърква.