fbpx

Гъби, пълнени с киноа и зеленчуци

Пълнените гъби са страхотно вегетарианско ястие за барбекю, а киноата е богата на хранителни вещества, което я прави изключително здравословен избор. Зеленчуковият пълнеж, подправен със свежия аромат на Kikkoman PONZU цитрус, допълва тази отлична комбинация от вкусове. Приятен апетит!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

3152 kJ / 788 kcal

Съставки

  • 4 гъби Портобело

  • 100 г киноа

  • 4 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 70 г настъргано сирене чедър

  • 1 връзка див лук

  • 1 малка глава червен лук

  • 1 скилидка чесън

  • ½ жълта чушка

  • 1 домат

  • 1 морков

  • 2 с.л. олио

  • соли черен пипер на вкус

Приготвяне

  • Почистете гъбите, оставете ги цели, но отстранете дръжките. Нарежете стъблата на ситно.
  • Нарежете лука, чесъна, чушката и домата на кубчета. Обелете и нарежете на кубчета моркова. Нарежете и домата на кубчета. Нарежете дивия лук на ситно.
  • Сварете киноата според инструкциите на опаковката.
  • Капнете малко олио в тигана. Добавете лука и гъбите. Запържете докато лукът омекне и гъбите се свият. Добавете моркова и чушката и запържете заедно около 3 минути. След това добавете сварена, отцедена киноа, домат и див лук (запазете малко за гарнитура) плюс 2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус и разбъркайте. Когато плънката изстине, се добавя настърган кашкавал и се разбърква.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *