Потопете сетивата си в това сочно телешко печено в стил Ню Йорк, идеално за сандвичи, студени хапки или направо от скара като основно ястие. Може да го приготвите точно както ви харесва, независимо дали е средно изпечено или почти сварено. Разбира се, отличният BBQ вкус се дължи на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и Kikkoman Терияки със сусам. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
12 часа
Време за приготвяне
60 минути
Калории
3529 kJ / 843 kcal
Съставки
400 г телешко филе (или гърди)
1 ч.ч. кафява захар
100 мл Kikkoman Терияки със сусам
250 мл вода
Съставки за овкусяване
1 с.л. гранулиран чесън
1½ ч.л. смлян пипер
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. смлян джинджифил
Приготвяне
- Смесете кафявата захар, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, сладките подправки, Kikkoman Терияки със сусам и водата. Поставете месото в марината и го охладете за 1-2 дни.
- След като месото се маринова, го извадете от хладилника и го освободете от маринатата. Овкусете от всички страни със сместа от сухи подправки.
- Поставете месото на скара и го оставете да се готви за 30 До 40 минути, като обръщате от време на време, в зависимост от желаната степен на готовност. Оставете месото да престои 10 минути или повече след готвене, след което го нарежете на тънки филийки.
- Киселото зеле се запържва с горчицата и меда. Поднесете филийките месо със запърженото кисело зеле и резен корнишон върху хляб, намазан с горчица.