fbpx

Телешко печено на скара

Потопете сетивата си в това сочно телешко печено в стил Ню Йорк, идеално за сандвичи, студени хапки или направо от скара като основно ястие. Може да го приготвите точно както ви харесва, независимо дали е средно изпечено или почти сварено. Разбира се, отличният BBQ вкус се дължи на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и Kikkoman Терияки със сусам. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

12 часа

Време за приготвяне

60 минути

Калории

3529 kJ / 843 kcal

Съставки

Съставки за овкусяване

  • 1 с.л. гранулиран чесън

  • 1½ ч.л. смлян пипер

  • 1 ч.л. смлян кориандър

  • 1 ч.л. смлян джинджифил

При сервиране

  • 1 корнишон

  • 8 малки филийки светъл хляб

  • 2 с.л. горчица

  • 100 г кисело зеле

  • 1 ч.л. мед

Приготвяне

  • Смесете кафявата захар, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, сладките подправки, Kikkoman Терияки със сусам и водата. Поставете месото в марината и го охладете за 1-2 дни.
  • След като месото се маринова, го извадете от хладилника и го освободете от маринатата. Овкусете от всички страни със сместа от сухи подправки.
  • Поставете месото на скара и го оставете да се готви за 30 До 40 минути, като обръщате от време на време, в зависимост от желаната степен на готовност. Оставете месото да престои 10 минути или повече след готвене, след което го нарежете на тънки филийки.
  • Киселото зеле се запържва с горчицата и меда. Поднесете филийките месо със запърженото кисело зеле и резен корнишон върху хляб, намазан с горчица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *