fbpx

Камамбер на скара с гроздова салца

Прегърнете “joie de vivre” с разтопяващо вкусния камамбер на скара, покрит с освежаваща, сладко-кисела гроздова салца и умами вкуса на Kikkoman естествено ферментирал соев сос и Kikkoman Терияки BBQ с мед. Усетете вкуса на красива Франция с всяка хапка! Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

937 kcal / 3920 kJ

Съставки

  • 1 голямо сирене камамбер

  • 1 скилидка чесън

Съставки за салцата

Приготвяне

  • Изберете камамбер в дървена опаковка без допълнително опаковане, отстранете капака и направете няколко малки пробива в сиренето с върха на ножа. Нарежете чесъна на тънки филийки и ги пъхнете в дупките.
  • Запечете сиренето в опаковката (без капака) на 180 °C за 10 – 15 минути или докато сиренето се разтопи.
  • Нарежете гроздето наполовина и го сложете в купа. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, зехтин, сок от лайм, оцет, филирани бадеми, нарязан шалот, мащерка, мента и Kikkoman Терияки BBQ с мед. Смесете всичко заедно и оставете настрана. Когато камамберът е готов, поръсете салцата върху печеното сирене.

Съвети

  • Ако не можете да намерите камамбер в дървена опаковка, направете обвивка от алуминиево фолио. Не забравяйте да увиете само дъното на сиренето, за да може горната част да се изпече добре.
  • Това ястие е страхотно на вкус с прясна багета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *