Прегърнете “joie de vivre” с разтопяващо вкусния камамбер на скара, покрит с освежаваща, сладко-кисела гроздова салца и умами вкуса на Kikkoman естествено ферментирал соев сос и Kikkoman Терияки BBQ с мед. Усетете вкуса на красива Франция с всяка хапка! Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
937 kcal / 3920 kJ
Съставки за салцата
150 г лилаво грозде
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сок от лайм
1 с.л. бял винен оцет
1 с.л. филирани бадеми
1 шалот
1 ч.л. пресни листа от мащерка
1 ч.л. наситнени листа от прясна мента
1 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед
Приготвяне
- Изберете камамбер в дървена опаковка без допълнително опаковане, отстранете капака и направете няколко малки пробива в сиренето с върха на ножа. Нарежете чесъна на тънки филийки и ги пъхнете в дупките.
- Запечете сиренето в опаковката (без капака) на 180 °C за 10 – 15 минути или докато сиренето се разтопи.
- Нарежете гроздето наполовина и го сложете в купа. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, зехтин, сок от лайм, оцет, филирани бадеми, нарязан шалот, мащерка, мента и Kikkoman Терияки BBQ с мед. Смесете всичко заедно и оставете настрана. Когато камамберът е готов, поръсете салцата върху печеното сирене.
Съвети
- Ако не можете да намерите камамбер в дървена опаковка, направете обвивка от алуминиево фолио. Не забравяйте да увиете само дъното на сиренето, за да може горната част да се изпече добре.
- Това ястие е страхотно на вкус с прясна багета.