fbpx

Пилешки крилца с медено-лайм глазура

Позволете на вкусовите си рецептори да се извисят с тези перфектно изпечени пилешки крилца, овъргаляни в отлична умами глазура с Kikkoman естествено ферментирал соев сос, мед и кетчуп. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

10 часа

Време за приготвяне

55 минути

Калории

660 kcal / 2761 kJ

Съставки

Съставки за соса

Съставки за сервиране

  • 50 г печени фъстъци

  • 2 с.л. див лук

Приготвяне

  • Овкусете крилцата с подправките и Kikkoman естествено ферментирал соев сос, като се уверите, че са добре покрити, след което ги увийте в стреч фолио. Охладете за една нощ (8 – 10 часа).
  • Печете крилцата на силен огън (220 – 230 °C) за 3 – 4 минути, докато добият приятен овъглен цвят, след това намалете котлона на 160 – 170 °C и преместете крилцата към ръба на скарата, за да избегнете прекомерно изгаряне от самата топлина. Покрийте скарата и гответе още 30 минути.
  • За соса разбъркайте добре всички съставки, за да получите хубав, лъскав сос.
  • Глазирайте крилцата със соса, приготвен в стъпка 3, като се уверите, че са добре покрити.
  • Фъстъците се счукват в хаванче и се поръсват върху крилцата. Накълцайте дивия лук и също го разпръснете върху крилцата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *