Позволете на вкусовите си рецептори да се извисят с тези перфектно изпечени пилешки крилца, овъргаляни в отлична умами глазура с Kikkoman естествено ферментирал соев сос, мед и кетчуп. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
10 часа
Време за приготвяне
55 минути
Калории
660 kcal / 2761 kJ
Съставки
6 пилешки крилца
1 ч.л. сух чесън на прах
1 ч.л. гарам масала на прах
½ ч.л. смлян черен пипер
Съставки за соса
30 г сладко от сливи
60 мл мед
1 с.л. сок от лайм
2 с.л. кетчуп
1 с.л. горчица
Приготвяне
- Овкусете крилцата с подправките и Kikkoman естествено ферментирал соев сос, като се уверите, че са добре покрити, след което ги увийте в стреч фолио. Охладете за една нощ (8 – 10 часа).
- Печете крилцата на силен огън (220 – 230 °C) за 3 – 4 минути, докато добият приятен овъглен цвят, след това намалете котлона на 160 – 170 °C и преместете крилцата към ръба на скарата, за да избегнете прекомерно изгаряне от самата топлина. Покрийте скарата и гответе още 30 минути.
- За соса разбъркайте добре всички съставки, за да получите хубав, лъскав сос.
- Глазирайте крилцата със соса, приготвен в стъпка 3, като се уверите, че са добре покрити.
- Фъстъците се счукват в хаванче и се поръсват върху крилцата. Накълцайте дивия лук и също го разпръснете върху крилцата.