fbpx

Риба тон на грил със салата

Сочна риба тон на скара върху хрупкава салата със сусамов дресинг – леко и освежаващо предложение за летен обяд. Овкусени и с допълнително свежест, благодарение на Kikkoman PONZU цитрус и естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Марината

30 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

3012 kJ / 753 kcal

Съставки

  • 2 стека риба тон, по 150 г

  • 150 мл портокалов фреш

  • 3 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • ½ ч.л. сладък червен пипер

  • ½ ч.л. сух риган

  • 2 скилидки чесън, счукани с преса за чесън

  • ½ люта чушка или 1 ч.л. сос Табаско

Съставки за салата

  • 1 връзка магданоз

  • 1 връзка магданоз

  • 90 г черни маслини без костилки

  • 1 с.л. каперси

  • 100 г чери домати

Съставки за дресинг

Приготвяне

  • Смесете в купа съставките за марината: соев сос, портокалов сок, подправки и чесън. Добавете сос чили/табаско и разбъркайте добре.
  • Покрийте пържолите риба тон с маринатата и след това оставете настрана за мариноване.
  • Отстранете излишната марината от пържолите тон и ги изпечете на предварително загрята повърхност за 1-2 минути от всяка страна, така че рибата да остане розова отвътре.
  • Във втора купа смесете съставките за дресинга: понзу, тахан паста и зехтин. Разбъркайте старателно.
  • Нарежете маслините. Разполовете чери доматите.
  • Сервирайте пържолите риба тон върху канапе от маруля, маслини, домати и каперси. Полейте дресинга и поръсете с наситнен магданоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *