Сочна риба тон на скара върху хрупкава салата със сусамов дресинг – леко и освежаващо предложение за летен обяд. Овкусени и с допълнително свежест, благодарение на Kikkoman PONZU цитрус и естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Марината
30 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
3012 kJ / 753 kcal
Съставки
2 стека риба тон, по 150 г
150 мл портокалов фреш
½ ч.л. сладък червен пипер
½ ч.л. сух риган
2 скилидки чесън, счукани с преса за чесън
½ люта чушка или 1 ч.л. сос Табаско
Съставки за салата
1 връзка магданоз
1 връзка магданоз
90 г черни маслини без костилки
1 с.л. каперси
100 г чери домати
Приготвяне
- Смесете в купа съставките за марината: соев сос, портокалов сок, подправки и чесън. Добавете сос чили/табаско и разбъркайте добре.
- Покрийте пържолите риба тон с маринатата и след това оставете настрана за мариноване.
- Отстранете излишната марината от пържолите тон и ги изпечете на предварително загрята повърхност за 1-2 минути от всяка страна, така че рибата да остане розова отвътре.
- Във втора купа смесете съставките за дресинга: понзу, тахан паста и зехтин. Разбъркайте старателно.
- Нарежете маслините. Разполовете чери доматите.
- Сервирайте пържолите риба тон върху канапе от маруля, маслини, домати и каперси. Полейте дресинга и поръсете с наситнен магданоз.