Нина Иванова е майстор на пилешките хапки със зелен фасул и соев сос. С тази рецепта тя участва в “Целувка на вкусове”.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Можете да се включите и в националната игра с касови бележки, пак със същото име – “Целувка на вкусове”. Повече за нея вижте ТУК.
Необходими продукти за 2 порции:
пилешко месо (филе) – 300 г
1/2 яйце
1 консерва зелен фасул Bonduelle – 170 грама нетно количество
3 с.л соев сос Кикоман
2 скилидки чесън
3 с.л нарязан копър
зехтин
сусам, сол, черен пипер
Приготвяне:
Пилешкото филе се смила с малко зехтин, черен пипер и сол. Добавя се половин сурово яйце. От готовата кайма с мокри ръце се оформят малки топчета. Запържват се в зехтин, докато станат златисти за около 5-6 минути.
Добавя се накълцания чесън и се разбърква добре. След 2-3 минути се добавя 3 супени лъжици соев сос Кикоман, още малко зехтин, отцедения зелен фасул Bonduelle и нарязания копър.
Ястието се захлупва с капак за 5-7 минути да се задушат всички съставки заедно.
Накрая ястието се поръсва със сусам и се сервира горещо.
Още рецепти от конкурса:
Лесно и вкусно
Гнезда с кайма
Лазаня с пиле и сметана
Свинска рибица на фурна
Телешко в глинен гювеч
Селски пай с лапад и царевица
Макарони със зеленчуци и кълнове
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос