Ето и рецептата на Десислава Войникова за конкура “Целувка на вкусове” – “Лазаня с пиле и сметана”.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Продукти:
250 г пилешки гърди
лук – 1 глава
300 г спанак Bonduelle
200 г майонеза
кори за лазаня – 10 броя
1-2 с.л. соев сос Kikkoman
1 ч.ч. настърган кашкавал
кимион
черен пипер
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Сварете корите за лазаня в подсолена вода за 2-3 минути (поотделно, за да не слепнат). Сварете пилешкото месо и го нарежете на ситно.
Майонезата объркайте с накълцания спанак и пилешките гърди. Овкусете със соев сос, сол, черен пипер, кимион и индийско орехче. Отделно запържете в малко зехтин накълцания на ситно лук и добавете към сместа.
Намазнете подходяща тава и редете пласт от кори за лазаня, пилешко-спаначена смес и настърган кашкавал/пармезан. Най-отгоре завършете с обилно поръсен кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 ◦C за около 25-30 минути.
Още рецепти от конкурса:
Целувка на вкусове: Макарони със зеленчуци и кълнове
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос
Филе от сьомга с броколи и соев сос