Мария Дочева е сготвила макарони със зеленчуци и кълнове, като специално е организирала целувката на на Kikkoman и Bonduelle в чинията.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Продукти:
450 г макарони или друга паста
45 мл олио
джинджифил – 1 парче, около 2.5 см
1 глава кромид лук лук – 1 глава кромид
75 г бобени кълнове
75 г Бондюел моркови
50 г Бондюел грах
2 с.л. Бондюел царевица от консерва
30 мл Кикоман
15 мл лимонов сок – 15 мл
60 мл зеленчуков бульон
Приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Изплакват се със студена вода и отново се отцеждат добре.
В сгорещеното олио се запържва джинджифилът 1-2 минути, след което се прибавят морковите и се пържат 2 минути. Слагат се останалите зеленчуци и се пържат още 3-4 минути, след което се прибавят макароните или спагетите заедно със соевия сос, посолява се, ако е необходимо.
Подправя се с лимоновия сок и се сипва бульонът. Ястието се загрява 2-3 минути и се сервира горещо!
Добър апетит!
Още рецепти от конкурса:
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос
Филе от сьомга с броколи и соев сос