fbpx

Здравословен ордьовър “Февруария”

Понякога писмата за конкурсите идват с такива мили думи. Благодарим на Мая Кисьова за участието. “Целувка на вкусове” е част от копромоцията на Бондюел и Кикоман с рецептата “Омлет с гъби”. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .

“Здравейте, Oishii-san,

Поздравления за традиционните конкурси за кулинарни творби, които организирате, и в които участвам с огромно удоволствие и благодарност! Моля, приемете в Конкурс “Целувка на вкусове” моята авторска рецепта
“Здравословен ордьовър “Февруария”. Той е  съобразен с изискванията за съчетание на продукти на Bonduelle & Kikkoman , и с мисъл за нужните на човешкия организъм вещества в този сезон на годината.

Продукти:
ориз, соеви кълнове Bonduelle, соев сос Kikkoman, кубче бульон по избор, крехка салата, авокадо, грейпфрут, лимон, ролца от раци, дресинг от хималайска сол и зехтин.

Приготовление:MK_Fevruaria III-celuvka-na-vkusove
Накъсаните листа на салатата се разбъркват с останалите компоненти и се подреждат според естетическото предпочитание на домакинята.

Аз избрах формата на слънце, чийто диск е от задушения в бульона ориз със соевите кълнове Bonduelle, полят с класическия сос Kikkoman, а лъчите му – от ивички ролца. Авокадото се разделя на две половинки, които атрактивно се пълнят с обелени парченца грейпфрут.

Цялото блюдо се поръсва с бирена мая на люспи, която стои фантастично върху всяка една съставка на ордьовъра, попива и се усвоява лесно от организма.

Върху салфетката на празничната маса съм прибавила и хайку за настроение.

Честит ден на влюбените в красотата, масата е подредена за двама, а виното избира кавалерът :).

Добър апетит и предпролетна бодрост на организаторите и участниците в Конкурса!

MK_Fevruaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *