“Свинска рибица на фурна” е предложението на Мариета Илиева за кулинарния конкурс “Целувка на вкусове”.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Продукти
800 г свинско месо от рибицата
1п.фикс за свинско месо
3 с.л. соев сос Кикоман
4-5 с.л. олио
250 г готварска сметана
сол
чубрица
черен пипер
За гарнитурата
грах Бондюел
сладка царевица Бондюел
За соса (чеснов сос)
1/2 бурканче кисело мляко
2 скилидки чесън
1/2 опаковка майонеза
копър
Начин на приготвяне
Нарязваме месото и го начукваме леко. В тава слагаме мазнината на дъното, нареждаме месото, овкусяваме с подправки и соев сос Кикоман и оставяме да престои час-два.
В купа смесваме фикса и сметаната и разбиваме до хомогенна смес, заливаме пържолите и печем 40 минути на 200 градуса.
За гарнитурата: Смесваме грах и царевица, овкусяваме с малко олио и сол (по желание може да капнете малко лимонов сок).
За соса: Разбиваме си киселото мляко в купа до като стане еднородна смес, прибавяме чесъна, който сме намачкали или счукали, накрая добавяме майонезата, овкусяваме с малко сол и копър и сосът е готов за поднасяне или заливане на ястия.
Добър апетит!
Още рецепти от конкурса:
Целувка на вкусове: Макарони със зеленчуци и кълнове
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос