fbpx

Филе от сьомга с броколи и соев сос

Конкурсът “Целувка от вкусове“, който цели да обедини в една рецепта продукти на Кикоман и Бондюел, продължава с пълна пара!

Десислава Стефчева от гр. Нови Искър изпраща своето предложение за Филе от сьомга с броколи и соев сос.  Изглежда вкусно и лесно, но иска готвене, във всеки случай и снимката е много апетитна.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .

Необходими продукти:

4  парчета филе от сьомга
сол и смлян черен пипер
1 лимон
50 мл.соев сос Kikkoman
1 с.л.захар
100 мл вода
100 г краве масло
копър
зехтин
4 скилидки чесън
500 гброколи Bonduelle

Начин на приготвяне:sjomga-s-brokoli-i-soev-sos

Половината от лимона се нарязва на парчета,а другата половина се изстисква и сока се смесва със соевия сос,100гр.вода и захарта.

Парчетата сьомга се поръсват с черен пипер и сол и се запържват в тиган с горещено масло и от двете страни. След това се поръсват със сместа от соев сос и лимон, и половината ситно нарязан копър.

Намалява се температурата на котлона, а тиганът се похлупва с капак и сьомгата се задушава.

В друга тенджера се сгорещява зехтин и се запържва броколи с чесън за 6-8мин.

Сьомгата се разделя в чинии, украсява се с кръгчетата от лимон и се поръсва със соев сос .

Добър апетит!

Вижте повече за “Целувка на вкусове“:
Това е национална кампания на Kikkoman и Bonduelle в два формата, можете да участвате и в двата, или само в единия от тях.

Първият начин – игра за награди с касови бележки, купувате поне 1 продукт на Кикоман и Бондюел от магазините, посочени в Общите условия и регистрирате касовата бележка на Промо сайта: www.kissoftaste.bg

Вторият начин – готварско състезание за авторски рецепти в блога за японска култура https://kikkomania.bg/.

Условията на конкурса са тук:
https://kikkomania.bg/gotvarski-konkurs-tseluvka-n…/
https://kikkomania.bg/gotvarski-konkurs-tseluvka-n…/
Участвайте и спечелете хубавите награди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *