fbpx

Селски пай с лапад и царевица

Селски пай с лапад и царевица” – как ви звучи? Вкусно, как иначе – в това е убедена Кремена Войникова, която се е потрудила за готварския ни конкурс “Целувка на вкусове”. Вижте как смело и умело тя е съчетала продуктите на Кикоман и Бондюел.

Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .

Можете да се включите и в националната игра с касови бележки, пак със същото име – “Целувка на вкусове”. Повече за нея вижте ТУК.

 Необходими продукти:

За тестото
брашно – 250 г
масло – 125 г
яйца – 1 брой
сол – 1 щипка
захар – 1 щипка
вода – 2 – 3 с.л. студена

За плънката
бланширан лапад 250 г
сладка царевица на зърна Bonduelle – 150 г
масло – 25 г
соев сос Kikkoman – 3 супени лъжици
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

За тестото:

Замесваме всички продукти за тестото – започваме с брашното и маслото до ронливост и постепенно прибавяме останалите продукти. Завиваме в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за около 30 минути.

За плънката:

Предварително бланширания лапад се поставя в блендер, прибавят се разтопеното масло и соевия сос. Блендира се до получаване на хомогенна смес. Към нея се изсипва царевицата. Разбърква се добре.

Кръгла тавичка или форма за печене се намазва леко с масло. 2/3 от тестото се разточва в кръгла форма. С него се покрива както дъното, така и стените на тавичката. Изсипва се плънката. От останалата 1/3 от тестото се правят формички за украса, в конкретния случай е направен опит за листенца. Разбива се яйцето и се намазва обилно с него.

Паят се пече в предварително загрята на 180 º С фурна до апетитна златистост.

kiss_of_taste

Още рецепти от конкурса:

Целувка на вкусове: Макарони със зеленчуци и кълнове
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *