В кухнята на Тодорка Кирилова от Варна мирише вкусно на “Спагети с пилешко и соев сос“. Това е нейното участие в конкурса “Целувка на вкусове”, който обединява продуктите на Кикоман и Бондюел.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Можете да се включите и в националната игра с касови бележки, пак със същото име – “Целувка на вкусове”. Повече за нея вижте ТУК.
Продукти:
500 г спагети
300 г пилешко филе
2-3 скилидки чесън
5 с. л. зехтин
0.200 г зелен грах Bonduelle,
0.200 г царевица Bonduelle
1.ч.чаша течна безсолна сметана
50 г краве масло
60-70 мл соев сосKikkoman
Приготвяне:
В подходящ съд слагаме водата за спагетите да заври, като към нея добавяме 1-2 супени лъжици соев сос и малко масло. След сваряване ги изцеждаме и измиваме със студена вода.
Пилешкото филе сме нарязали на хапки и сме го овкусили със соевия сос. Запържваме го, прибавяме и счуканите скилидки чесън. Прибавяме грахчетата и царевицата, добавяме сметаната, и бъркаме докато сосът се сгъсти.
Готовият сос смесваме със спагетите и Bon Apetti!
Още рецепти от конкурса:
Целувка на вкусове: Макарони със зеленчуци и кълнове
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос