fbpx

Телешко в глинен гювеч

Опитайте “Телешко в глинен гювеч” – рецептата на Димитър Иванов за конкурса “Целувка на вкусове”, в който той майсторски среща Kikkoman и Bonduelle.

Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com.

Продукти:
1кг телешко месо за готвене
грах Bonduelle
3-4 лъжици соев сос Kikkoman
0.500 кг картофи
3-4 скилидки чесън
малко бяло вино
зехтин
2 моркова
дафинов лист

Приготвяне:
Нарязваме телешкото месо на големи кубчета и ги овкусяваме със соевия сос. В глинения гювече нареждаме последователно всички продукти- ред месо, ред нарязани картофи, морковите на колелца и граха.

Заливаме всичко със зехтин и малко бяло вино. Слагаме капака и печем ястието за около 3 часа на 180 градуса. И резултатът е налице – страхотна вечеря! Благодаря за качествените продукти!

kiss_of_taste

Още рецепти от конкурса:

Целувка на вкусове: Макарони със зеленчуци и кълнове
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *