Станка Станева изпрати своята рецепта “Лесно и вкусно” за конкурса “Целувка на вкусове“. Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Продукти:
Свински пържоли
Кикоман соев сос
Терияки Кикоман сос с мед и чесън
1 консерва моркови Бондюел
4 глави лук
брашно
олио
доматено пюре
Начин на приготвяне:
Обработените пържоли престояват в марината от соевия сос Кикоман , след което ги поставяме в тава , ръсим ги с черен пипер , (дафинов лист по вкус), завиваме с фолио и задушаваме във фурната.
Запържваме в олио 4 средни глави лук, нарязани на шайби и оваляни в брашно. После изваждаме лука и към олиото добавяме домашно доматено пюре, моркови Бондюел-след сваряване , пасираме и разреждаме със сос от марината на Терияки Кикоман с мед и чесън, а също добавяме от бульона на пържолите и сол на вкус.
По желание сгъстяваме с лъжица брашно.
Приятен апетит и наздраве с глътка червено вино !
Още рецепти от конкурса:
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос
Филе от сьомга с броколи и соев сос