Гергана Георгиева Радичкова ни изпрати своята рецепта “Гнезда Bonduelle и Kikkoman”, с която участва в конкурса “Целувка на вкусове”.
Прочетете официалните правила на конкурса ТУК. Очакваме вашите рецепти със снимка до 24 февруари, включително, на адрес: konkurs@oishii-cuisine.com .
Необходими продукти:
800 г кайма
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1 филия хляб
2 ч. л. соев сос Kikkoman
консервирани гъбки Bonduelle
чубрика, черен пипер на вкус
олио за намазняване
топено сирене
Начин на приготвяне:
Хлябът се накисва във вода. Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Магданозът също се накълцва и заедно с лука и отцедения хляб се добавя към каймата. Подправя се с 2 ч. л. соев сос Kikkoman, чубрика, черен пипер и всичко се намачква хубаво с ръка или вилица.
От каймата се правят около пет големи кюфтета. Кюфтетата се подреждат в предварително намазнена тавичка и с лъжица в тях се прави гнездо. В него се поставят нарязаните гъбки на Bonduelle.
Пекат се около 15–20 минути в предварително нагорещена на 200 градуса фурна.
Добавя се топеното сирене върху гъбките и се запича.
Още рецепти от конкурса:
Лесно и вкусно
Омлет с гъби
Кюфтенца с гъби
Здравословен ордьовър “Февруария”
Свинско в соев сос
Филе от сьомга с броколи и соев сос