След като опитахме суши на фурна, няма как да не опитаме и още нещо ново и модерно, както и една от любимите суши рецепти в момента – суши мъфини. Да, може и да звучи необичайно, но това е една от най-популярните рецепти за суши на фурна в TikTok. Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага тази супер вкусна и много лесна рецепта, чийто перфектен вкус е гарантиран от любимото ни суши трио: естествено ферментирал соев сос Kikkoman, Kikkoman оризов оцет за суши и Kikkoman суши сос.
Детайли
Порции
2 души
Време за готвене
20 минути
Време за подготовка
20 минути
Съставки
300 г филе от сьомга
150 г ориз за суши
350 мл вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
1 авокадо
3 нори листа
2 с.л. Kikkoman суши сос
Приготвяне
- Първата стъпка от нашата рецепта за суши мъфини е нарязването на сьомгата на кубчета и нейното мариноване с естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
- След това се приготвя дресинг за суши или за ориза за суши. Смесвате солта, захарта и Kikkoman оризов оцет за суши и бъркате до разтварянето на солта и захарта.
- Оризът се измива добре и се слага в касерола, след което се залива с вода. Когато заври, се засичат 15 минути. След като изминат, върху касерола се поставя капак и се оставя още 10 минути. Оризът поема водата. Оризът се изсипва в съд, различен от метален. Дресингът се добавя и се бърка. Оризът се охлажда.
- Нори листата се режат на 12 равни части.
- Подреждането на суши мъфините е следното: взема се нори, върху него се разпределя ориз. Поставя се във форма за мъфини. Върху ориза се слагат две-три резенчета авокадо, а върху него сьомгата.
- От тези продукти стават 12 броя суши мъфини. Те се изпичат в топла фурна на 200 градуса до готовност на сьомгата.
- Готовите суши мъфини се заливат с Kikkoman суши сос.