fbpx

Суши мъфини

След като опитахме суши на фурна, няма как да не опитаме и още нещо ново и модерно, както и една от любимите суши рецепти в момента – суши мъфини. Да, може и да звучи необичайно, но това е една от най-популярните рецепти за суши на фурна в TikTok. Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага тази супер вкусна и много лесна рецепта, чийто перфектен вкус е гарантиран от любимото ни суши трио: естествено ферментирал соев сос Kikkoman, Kikkoman оризов оцет за суши и Kikkoman суши сос.

Детайли

Порции

2 души

Време за готвене

20 минути

Време за подготовка

20 минути

Съставки

Приготвяне

  • Първата стъпка от нашата рецепта за суши мъфини е нарязването на сьомгата на кубчета и нейното мариноване с естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
  • След това се приготвя дресинг за суши или за ориза за суши. Смесвате солта, захарта и Kikkoman оризов оцет за суши и бъркате до разтварянето на солта и захарта.
  • Оризът се измива добре и се слага в касерола, след което се залива с вода. Когато заври, се засичат 15 минути. След като изминат, върху касерола се поставя капак и се оставя още 10 минути. Оризът поема водата. Оризът се изсипва в съд, различен от метален. Дресингът се добавя и се бърка. Оризът се охлажда.
  • Нори листата се режат на 12 равни части.
  • Подреждането на суши мъфините е следното: взема се нори, върху него се разпределя ориз. Поставя се във форма за мъфини. Върху ориза се слагат две-три резенчета авокадо, а върху него сьомгата.
  • От тези продукти стават 12 броя суши мъфини. Те се изпичат в топла фурна на 200 градуса до готовност на сьомгата.
  • Готовите суши мъфини се заливат с Kikkoman суши сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *