fbpx

Коледен чийзкейк без печене (видео)

В духа на Коледните празници и нашата традиция декември да е посветен на сладките изкушения в кухнята, споделяме тази специална рецепта на Теди Титова от Домашни вкусотии за коледен чийзкейк без печене, а с охлаждане. Изберете любимите си бисквити, заредете се с фъстъци, още няколко съставки, които ще видите по-долу, и не забравяйте да имате под ръка естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman LIGHT с по-малко сол. Весела Коледа!

Детайли

Порции

6 човека

Време за подготовка

30 минути

Време за охлаждане

8 часа

Съставки

Съставки за крема

  • 200 мл сладкарска сметана

  • 500 г маскарпоне

  • 250 г крема сирене

  • щипка канела

Съставки за заливката

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за този коледен чийзкейк е смилането на бисквитите в блендер. Те трябва да станат на трохи. Към тях се добавя маслото и отново се смесват добре. Разпределят се на дъното на тава с размер 24 см. Охлаждат се в хладилник, докато се приготвят следващите етапи от рецептата.
  • Продължаваме с лекото запичане на фъстъците. Когато се запекат, към тях се слага кафявата захар. Захарта започва да се карамелизира, а когато това се случи, се слага соев сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол. Веднага след него се изсипва и млякото. Карамеленият топинг стои на ниска тепература на котлона, докато се сгъсти. Разпределяме върху бисквитената основа и отново слагаме в хладилника.
  • Приготвянето на крема започва с разбиването на сметаната до получаване на пухкав крем. В подходяща купа се слага маскарпонето, крема сиренето и сметаната. Не пропускаме канелата. Бъркаме внимателно, докато получим идеален крем. Кремът се разпределя върху основата от бисквити и карамелени фъстъци. Охлаждаме за 8 часа нашия чийзкейк.
  • Приготвянето на заливката започва с карамелизирането на захарта. Към нея се добавя естествено ферментирал соев сос Kikkoman, а след него и млякото. Разпределяме заливката върху чийзкейка ни. Декорираме с фъстъци и натрошени бисквити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *