fbpx

Веган кашу “чийзкейк”

Най-спокойната нощ в годината наближава и все повече в главате ни се рее ароматът на най-вкусните Коледни сладкиши. Днес споделяме един наистина изящен и изумително вкусен “чийзкейк“ без печене, приготвен от кашу върху леко осолена ядкова основа, полят с шоколадово-карамелен топинг, обогатен с неповторимия умами вкус на Kikkoman. Прекрасни Коледни празници, изпълнени с радост, любов и споделени моменти с любимите хора!

Детайли

Порции

8 човека

Време за приготвяне

40 минути

Време за готвене

60 минути

Калории

3464 kJ / 828 kcal

Накисване кашу

1 нощ

Съставки за основата

Съставки за кашу плънка

  • 400 г кашу

  • 400 мл кокосова сметана

  • 125 мл сироп от агаве

  • 125 мл кокосово масло

  • 1 лимон

  • 1 с.л. ванилов екстракт

Съставки за заливка

Приготвяне

  • Накиснете кашуто във вода и го оставете за една нощ.
  • Смесете всички съставки за основата, докато се образува гъста, лепкава маса. Разпределете я върху формата за торта, загладете и притиснете здраво към дъното и стените на формата. Поставете в хладилника.
  • Прехвърлете кашуто в блендер, добавете кокосовата сметана, сиропа от агаве, кокосовото масло, сока от 1 лимон и екстракта от ванилия. Блендирайте, докато получите гладка смес. Добавете лимонова кора и разбъркайте. Изсипете сместа върху готовата основа. Сложете в хладилника да стегне за няколко часа.
  • Загрейте захарта с вода в тенджера с дебело дъно. Не бъркайте, просто завъртете тенджерата, докато захарта се разтопи и започне да покафенява леко. Добавете кокосовото масло и внимателно разбъркайте, докато сместа стане гладка. Добавете кокосовото мляко, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и ситно нарязания шоколад. Разбъркайте, докато се смесят и се образува сос.
  • Изсипете охладения сос върху “чийзкейка” с кашу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *