fbpx

Суши на фурна (видео)

А това е едно нетрадиционно, но безкрайно вкусно предложение от Теди Титова от Домашни вкусотии – суши на фурна! Благодарение на перфектното трио за суши: Kikkoman суши сос, Kikkoman препечено сусамово олио и Kikkoman оризов оцет за суши, тази рецепта ще стане една от любимите ви за суши, гарантираме!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

35 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за печено суши е приготвянето на дресинга за ориза.
    Смесете захарта, солта и Kikkoman оризов оцет за суши. Разбъркайте добре, така че захарта и солта да се разтопят.
  • Приготвяне на ориза. Измийте добре ориза за суши и го оставете да се кисне за няколко минути във вода. Сложете го в тенджера и го залейте с водата. Когато заври, засечете 15 минути, след тях спрете котлона и оставете тенджерата със затворен капак за още 10 минути. Оризът поема водата. Изсипете ориза в съд, различен от метален.
  • Добавете дресинга и разбъркайте добре. Охладете ориза много добре.
  • Нарежете краставицата на малки парчета.
  • В подходящ съд сложете крема сиренето, рибата тон, краставицата, сол, черен пипер и Kikkoman препечено сусамово олио. Разбъркайте добре сместа.
  • Вземете си подходяща тава, в нея на дъното сложете охладения ориз. Оризът се намазва с Kikkoman суши сос. Отгоре се начупват малко листа нори. Върху норито се разпределя плънката. Накрая сложете Kikkoman суши сос и семена сусам.
  • Запечете сушито в топла фурна на 180 градуса на горен и долен реотан за 20 минути. Нарежете останалия лист нори на ленти, върху които ще сложите печеното суши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *