А това е едно нетрадиционно, но безкрайно вкусно предложение от Теди Титова от Домашни вкусотии – суши на фурна! Благодарение на перфектното трио за суши: Kikkoman суши сос, Kikkoman препечено сусамово олио и Kikkoman оризов оцет за суши, тази рецепта ще стане една от любимите ви за суши, гарантираме!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
35 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки
200 г ориз за суши
300 мл вода
2 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
240 г риба тон
200 г крема сирене
50 г краставица
сол, черен пипер
3 с.л. Kikkoman суши сос
сусам за поръсване
Приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за печено суши е приготвянето на дресинга за ориза.
Смесете захарта, солта и Kikkoman оризов оцет за суши. Разбъркайте добре, така че захарта и солта да се разтопят. - Приготвяне на ориза. Измийте добре ориза за суши и го оставете да се кисне за няколко минути във вода. Сложете го в тенджера и го залейте с водата. Когато заври, засечете 15 минути, след тях спрете котлона и оставете тенджерата със затворен капак за още 10 минути. Оризът поема водата. Изсипете ориза в съд, различен от метален.
- Добавете дресинга и разбъркайте добре. Охладете ориза много добре.
- Нарежете краставицата на малки парчета.
- В подходящ съд сложете крема сиренето, рибата тон, краставицата, сол, черен пипер и Kikkoman препечено сусамово олио. Разбъркайте добре сместа.
- Вземете си подходяща тава, в нея на дъното сложете охладения ориз. Оризът се намазва с Kikkoman суши сос. Отгоре се начупват малко листа нори. Върху норито се разпределя плънката. Накрая сложете Kikkoman суши сос и семена сусам.
- Запечете сушито в топла фурна на 180 градуса на горен и долен реотан за 20 минути. Нарежете останалия лист нори на ленти, върху които ще сложите печеното суши.