Наближава Никулден и е време да обърнем внимание на любимите рецепти с шаран. Като наближи този празник, все се питаме “Как да приготвим шарана за Никулден?”. Дали да направим рибник, да сготвим ли рибена чорба, или да направим пълнен шаран, а защо не шаран на тиган с вкусен сос? Тази година Теди Титова от Домашни вкусотии споделя как да си направите най-вкусния пържен шаран, разбира се, с помощта на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, както и Kikkoman PANKO, Kikkoman оризов оцет за суши и Kikkoman препечено сусамово олио.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
15 минути
Съставки
1,5 кг шаран
2 яйца
1 опаковка Kikkoman PANKO
черен пипер
около 1/2 л олио за пържене
Съставки за салатата
зелена салата по избор
1 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
сол на вкус
Приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за хрупкав пържен шаран е почистването и измиването на шарана, както и неговото нарязване на котлети и парчета за пържене. Когато оформите шарана, го овкусете с малко естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер. Оставете да се овкуси за крако.
- Разбийте две яйца много добре. Изсипете Kikkoman PANKO галетата в подходящ съд, за да овалвате спокойно шарана.
- Вземете подходящ тиган, уок например. Сложете около половин литър олио.
Идеята е да се получи достатъчно количество мазнина, за да се изпържи добре шаранът. - Потопете шарана в яйце, а след това в Kikkoman PANKO галетата и после пържете в сгорещената мазнина.
- Препоръчваме да пържите парчетата едно по-едно, когато са готови да ги поставяте върху кухненска хартия, за да се “отцедат” малко от мазнината.
- Когато шаранът е готов, пригответе салатата. Овкусете я с Kikkoman препечено сусамово олио и Kikkoman оризов оцет за суши. Може да обогатите салата с рукола и спанак, по ваше желание.