fbpx

Хрупкав пържен шаран (видео)

Наближава Никулден и е време да обърнем внимание на любимите рецепти с шаран. Като наближи този празник, все се питаме “Как да приготвим шарана за Никулден?”. Дали да направим рибник, да сготвим ли рибена чорба, или да направим пълнен шаран, а защо не шаран на тиган с вкусен сос? Тази година Теди Титова от Домашни вкусотии споделя как да си направите най-вкусния пържен шаран, разбира се, с помощта на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, както и Kikkoman PANKO, Kikkoman оризов оцет за суши и Kikkoman препечено сусамово олио.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

15 минути

Съставки

Съставки за салатата

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за хрупкав пържен шаран е почистването и измиването на шарана, както и неговото нарязване на котлети и парчета за пържене. Когато оформите шарана, го овкусете с малко естествено ферментирал соев сос Kikkoman и черен пипер. Оставете да се овкуси за крако.
  • Разбийте две яйца много добре. Изсипете Kikkoman PANKO галетата в подходящ съд, за да овалвате спокойно шарана.
  • Вземете подходящ тиган, уок например. Сложете около половин литър олио.
    Идеята е да се получи достатъчно количество мазнина, за да се изпържи добре шаранът.
  • Потопете шарана в яйце, а след това в Kikkoman PANKO галетата и после пържете в сгорещената мазнина.
  • Препоръчваме да пържите парчетата едно по-едно, когато са готови да ги поставяте върху кухненска хартия, за да се “отцедат” малко от мазнината.
  • Когато шаранът е готов, пригответе салатата. Овкусете я с Kikkoman препечено сусамово олио и Kikkoman оризов оцет за суши. Може да обогатите салата с рукола и спанак, по ваше желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *