fbpx
италианска кухня Kikkoman

Където Азия среща Bella Italia

Слънце, море и средиземноморски повей – това е Италия! Но тази южна част от Европа с форма на ботуш е известна и с изключителната си кухня, която е призната и за една от най-важните културни ценности на страната и се почита по света всеки ден. Защо? Международните гастрономи смятат, че има нещо отвъд жаждата за живот на италианците и тяхното dolce vita, което е толкова привлекателно. И това е, че типичните италиански съставки като пармезан, сушени домати, гъби и аншоа имат една специфична обща характеристика: umami, уникалня многопластов вкус, признат за петия вкус в кулинарията. И понеже той е и една от отличимите характеристики на соевия сос Kikkoman, италианската храна и Kikkoman се допълват перфектно. Може да се уверите сами! Изглежда, че по отношение на вкуса Италия и Азия са по-близо, отколкото си мислим…

Където Азия среща Bella Italia

Вкусните билки, разнообразните зеленчукови ястия, висококачественият зехтин и прясно уловената риба са ключови компоненти на италианската кухня, която всъщност е комбинация от няколко различни регионални кухни. Типичното италианско меню започва с антипасти: малките предястия. Следват ги пица, тестени изделия и други подобни – ястия, които са изключително популярни в цял свят и се нареждат сред любимите храни в много други държави. И никак не е чудно защо. В края на краищата, те са изключително вкусни, любими на малки и големи и не отнемат много време за приготвяне. Нещо повече, всеки може да ги направи: италианските рецепти обикновено не изискват никакви мастършефски умения за готвене.

Но има хора, които харесват тази малка допълнителна съставка, която разнообразява и обогатява традиционните ястия или нещо още повече – създава изцяло нови вкусови усещания.

Например, някога опитвали ли сте паста с капка-две соев сос Kikkoman? Mamma Mia!

Kikkoman, соевият сос у дома навсякъде по света

Във времена като тези, когато хората все повече са онлайн, кулинарните граници започнаха съвсем да се размиват – за радост на всички, които обичат да изпробват нови рецепти. Така че защо да не използвате вкусен азиатски соев сос, за да разнообразите и дори да подобрите типичните италиански ястия. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman винаги прави перфектната комбинация.

Благодарение на изключителните си аромати и само 4 основни съставки, които се разгръщат по време на естествения процес на ферментация, Kikkomanсе отличава с уникален богат вкус и е подеходящ за всяко ястие. И то без да доминира излишн над оригиналния вкус на всички останали съставки.

Искате ли да опитате?

Тогава защо не започнете с една от нашите идеи за рецепти, за да откриете различните нюанси и комбинации от вкусове, както и umami: петото измерение на вкуса.

Паста с гъби и чери домати II Терияки паста със скариди II Брускети с едамаме и сушен домат II Минестроне

Buon appetito!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.