fbpx
италианска кухня Kikkoman

Където Азия среща Bella Italia

Слънце, море и средиземноморски повей – това е Италия! Но тази южна част от Европа с форма на ботуш е известна и с изключителната си кухня, която е призната и за една от най-важните културни ценности на страната и се почита по света всеки ден. Защо? Международните гастрономи смятат, че има нещо отвъд жаждата за живот на италианците и тяхното dolce vita, което е толкова привлекателно. И това е, че типичните италиански съставки като пармезан, сушени домати, гъби и аншоа имат една специфична обща характеристика: umami, уникалня многопластов вкус, признат за петия вкус в кулинарията. И понеже той е и една от отличимите характеристики на соевия сос Kikkoman, италианската храна и Kikkoman се допълват перфектно. Може да се уверите сами! Изглежда, че по отношение на вкуса Италия и Азия са по-близо, отколкото си мислим…

Където Азия среща Bella Italia

Вкусните билки, разнообразните зеленчукови ястия, висококачественият зехтин и прясно уловената риба са ключови компоненти на италианската кухня, която всъщност е комбинация от няколко различни регионални кухни. Типичното италианско меню започва с антипасти: малките предястия. Следват ги пица, тестени изделия и други подобни – ястия, които са изключително популярни в цял свят и се нареждат сред любимите храни в много други държави. И никак не е чудно защо. В края на краищата, те са изключително вкусни, любими на малки и големи и не отнемат много време за приготвяне. Нещо повече, всеки може да ги направи: италианските рецепти обикновено не изискват никакви мастършефски умения за готвене.

Но има хора, които харесват тази малка допълнителна съставка, която разнообразява и обогатява традиционните ястия или нещо още повече – създава изцяло нови вкусови усещания.

Например, някога опитвали ли сте паста с капка-две соев сос Kikkoman? Mamma Mia!

Kikkoman, соевият сос у дома навсякъде по света

Във времена като тези, когато хората все повече са онлайн, кулинарните граници започнаха съвсем да се размиват – за радост на всички, които обичат да изпробват нови рецепти. Така че защо да не използвате вкусен азиатски соев сос, за да разнообразите и дори да подобрите типичните италиански ястия. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman винаги прави перфектната комбинация.

Благодарение на изключителните си аромати и само 4 основни съставки, които се разгръщат по време на естествения процес на ферментация, Kikkomanсе отличава с уникален богат вкус и е подеходящ за всяко ястие. И то без да доминира излишн над оригиналния вкус на всички останали съставки.

Искате ли да опитате?

Тогава защо не започнете с една от нашите идеи за рецепти, за да откриете различните нюанси и комбинации от вкусове, както и umami: петото измерение на вкуса.

Паста с гъби и чери домати II Терияки паста със скариди II Брускети с едамаме и сушен домат II Минестроне

Buon appetito!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.