fbpx
едамаме Kikkoman веган рецепта

Брускети с едамаме и сушен домат (веган рецепта)

Продължаваме с нашите страхотни веган предложения. След уникалното веганско къри с патладжан и нахут на Люси Евтимова от Lussi’s World of Artcraft, пастата с гъби и чери домати на  Маги Пашова и Kikkoman пилафа с цветни зеленчуци, идва ред и на тези страхотно вкусни и лесни за приготвяне брускети с едамаме и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

15 минути

Време за готвене

15 минтуи

KJ/Kcal

2520/602

Съставки за едамаме топинга

Съставки за доматен топинг

Приготвяне

  • Подгответе едамамето, като бланширате, охладите и изцедите добре, след което отстраните обвивката. Нарежете авокадото на две половини, махнете костилката и вземете само вътрешността.
  • Пюрирайте в блендер едамамето и всички други съставки за едамаме топинга..
  • За доматения топинг сложете в купа нарязаните на кубчета домати, овкусете с Kikkoman естествено ферментирал соев сос и останалите съставки.
  • Нарежете багетата на филийки от по около 1 см, сложете малко зехтин върху всяка и изпечете на тостер. След това сложете първо от едамаме топинга, добавете малко едамаме отгоре и накрая добавете и доматения топинг.

Как да си направим сушени домати?

Загрейте фурната на 120-130°C от всички страни. Измийте 400 г чери домата, нарежете на две, смесете с 2 с.л. зехтин, разположете върху хартия за печене и оставете във фурната за около 2 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *