Продължаваме с нашите страхотни веган предложения. След уникалното веганско къри с патладжан и нахут на Люси Евтимова от Lussi’s World of Artcraft, пастата с гъби и чери домати на Маги Пашова и Kikkoman пилафа с цветни зеленчуци, идва ред и на тези страхотно вкусни и лесни за приготвяне брускети с едамаме и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Детайли
4 човека
15 минути
15 минтуи
2520/602
Съставки за едамаме топинга
400 г едамаме (без шушулки)
1 авокадо
3 с.л. фъстъчено маслко
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. пудра захар
сол на вкус
Съставки за доматен топинг
180 г сушени домати
4 с.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок
риган или босилек
1/2 веган багета
Приготвяне
- Подгответе едамамето, като бланширате, охладите и изцедите добре, след което отстраните обвивката. Нарежете авокадото на две половини, махнете костилката и вземете само вътрешността.
- Пюрирайте в блендер едамамето и всички други съставки за едамаме топинга..
- За доматения топинг сложете в купа нарязаните на кубчета домати, овкусете с Kikkoman естествено ферментирал соев сос и останалите съставки.
- Нарежете багетата на филийки от по около 1 см, сложете малко зехтин върху всяка и изпечете на тостер. След това сложете първо от едамаме топинга, добавете малко едамаме отгоре и накрая добавете и доматения топинг.
Как да си направим сушени домати?
Загрейте фурната на 120-130°C от всички страни. Измийте 400 г чери домата, нарежете на две, смесете с 2 с.л. зехтин, разположете върху хартия за печене и оставете във фурната за около 2 часа.