Няма по-вкусно нещо от един сгряващ стомаха вкусен, топъл гулаш… с бира. Бирата, разбира се, може да е и гарнитура. 🙂
Представяме ти една изключителна рецепта, приготвена специално за теб от Люси Евтимова. Всички стъпки и детайлното им описание може да видиш в нейния блог Lussi’s World of Artcraft.
А сега на кратко:
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
30 минути
Съставки
800 г телешко
200 мл бира
300 г лук
2-3 с.л. доматено пюре
500 мл говежди бульон
2 дафинови листа
2 моркова
2 чушки
3-4 с.л. брашно
червен пипер, черен пипер, чесън на прах, мащерка
олио
сол
Приготвяне
- Нарязвате месото на парчета и ги слагаме в купа. Овкусявате с Kikkoman естествено ферментирал соев сос и разбърквате добре. Отгоре посипвате всички подправки, червен пипер, черен пипер, чесън на прах ( може да замените с пресован), сол, подправка за месо или само мащерка, и чубрица. Прибавете и две супени лъжици от брашното и разбъркайте всичко добре, за да полепне по-месото.
- Загрявате в подходящ дълбок съд малко олио, колкото да покрие дъното и запържвате месото от всички страни.
- Когато го изсипете, първоначално разпредете така, че да покрива дъното и намалете температурата с 1/3 от мощността на котлона и не разбърквайте. Оставате да хване хубав цвят от едната страна и чак тогава може да разбъркате месото.
Всички стъпки и детайлното им описание може да видиш в блога Lussi’s World of Artcraft.