fbpx
Kikkoman рецепта гулаш

Бирен гулаш

Няма по-вкусно нещо от един сгряващ стомаха вкусен, топъл гулаш… с бира. Бирата, разбира се, може да е и гарнитура. 🙂

Представяме ти една изключителна рецепта, приготвена специално за теб от Люси Евтимова. Всички стъпки и детайлното им описание може да видиш в нейния блог Lussi’s World of Artcraft.

А сега на кратко:

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

30 минути

Съставки

  • 800 г телешко

  • 200 мл бира

  • 300 г лук

  • 1/4 ч.ч. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 2-3 с.л. доматено пюре

  • 500 мл говежди бульон

  • 2 дафинови листа

  • 2 моркова

  • 2 чушки

  • 3-4 с.л. брашно

  • червен пипер, черен пипер, чесън на прах, мащерка

  • олио

  • сол

Приготвяне

  • Нарязвате месото на парчета и ги слагаме в купа. Овкусявате с Kikkoman естествено ферментирал соев сос и разбърквате добре. Отгоре посипвате всички подправки, червен пипер, черен пипер, чесън на прах ( може да замените с пресован), сол, подправка за месо или само мащерка, и чубрица. Прибавете и две супени лъжици от брашното и разбъркайте всичко добре, за да полепне по-месото.
  • Загрявате в подходящ дълбок съд малко олио, колкото да покрие дъното и запържвате месото от всички страни.
  • Когато го изсипете, първоначално разпредете така, че да покрива дъното и намалете температурата с 1/3 от мощността на котлона и не разбърквайте. Оставате да хване хубав цвят от едната страна и чак тогава може да разбъркате месото.

Всички стъпки и детайлното им описание може да видиш в блога Lussi’s World of Artcraft.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *