Детайли
Порции
2
Време за приготвяне
20 минути
Време за готвене
30 минути
Съставки
2 средни патладжана
1/2 консерва нахут (около 200 г)
1 консерва домати (400 г)
1/4 ч.ч. соев сос Kikkoman без глутен
1/2 ч.ч ориз басмати
1 глава червен лук
4-5 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз (може и кориандър)
подправки
1 равна супена лъжица червен пипер
1/2 с.л. подправка къри
1 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. джинджифил (млян или рендосан)
1/2 ч.л. кимион на зърна
1-2 карамфилчета
1 дафинов лист
1-2 кардамона
зехтин
сол
Приготвяне
- Измийте патладжаните и ги нарежете на средно големи кубчета. Сложете зеленчуците в тавичка, намаслена с малко зехтин на дъното и изсипете кубчетата патладжан. Отгоре ги залейте с още няколко щрихи зехтин, соев сос и червен пипер.
- Сложете тавичката да се пече във фурната на 180 градуса, като разбърквате периодично и добавяте мазнина, ако е необходимо, докато омекват зеленчуците. През това време на котлона сварете за няколко минтуи ориза, след което го отцедете.
- На съседен котлон сложете сух тефлонов тиган и запечете сухите подправки, така че да станат по-опушени и да пуснат уханието си.
Всички останали стъпки, както и пълно описание на тази фантастична рецепта, приготвена специално за теб от Люси Евтимова, може да видиш в нейния блог Lussi’s World of Artcraft.

И не забравяй, че съвсем скоро тук те очакват още вкусни рецепти.