fbpx

Веганско къри с патладжан и нахут

Детайли

Порции

2

Време за приготвяне

20 минути

Време за готвене

30 минути

Съставки

  • 2 средни патладжана

  • 1/2 консерва нахут (около 200 г) 

  • 1 консерва домати (400 г) 

  • 1/4 ч.ч. соев сос Kikkoman без глутен

  • 1/2 ч.ч ориз басмати

  • 1 глава червен лук

  • 4-5 скилидки чесън

  • 1/2 връзка магданоз (може и кориандър) 

подправки

  • 1 равна супена лъжица червен пипер

  • 1/2 с.л. подправка къри

  • 1 ч.л. чили на прах

  • 1/2 ч.л. джинджифил (млян или рендосан) 

  • 1/2 ч.л.  кимион на зърна

  • 1-2 карамфилчета

  • 1 дафинов лист

  • 1-2 кардамона

  • зехтин

  • сол

Приготвяне

  • Измийте патладжаните и ги нарежете на средно големи кубчета. Сложете зеленчуците в тавичка, намаслена с малко зехтин на дъното и изсипете кубчетата патладжан. Отгоре ги залейте с още няколко щрихи зехтин, соев сос и червен пипер. 
  • Сложете тавичката да се пече във фурната на 180 градуса, като разбърквате периодично и добавяте мазнина, ако е необходимо, докато омекват зеленчуците. През това време на котлона сварете за няколко минтуи ориза, след което го отцедете.
  • На съседен котлон сложете сух тефлонов тиган и запечете сухите подправки, така че да станат по-опушени и да пуснат уханието си.

Всички останали стъпки, както и пълно описание на тази фантастична рецепта, приготвена специално за теб от Люси Евтимова, може да видиш в нейния блог Lussi’s World of Artcraft.

И не забравяй, че съвсем скоро тук те очакват още вкусни рецепти.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.