Следете блога за още не по-малко лесни и изумително вкусни рецепти, които Сандра Алексиева от 1001 Рецепти приготвя специално за Kikkoman.
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
15 минути
Време за готвене
30 минути
Съставки
1 глава карфиол
50 мл кленов сироп
сол и черен пипер
Приготвяне
- Измийте и изчистете карфиола, за да останат само розетките и ги изсипете в голяма купа. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- В малка купичка сложете Kikkoman безглутеновия соев сос Тамари и добавете кленовия сироп, след което разбъркайте добре.
- Залейте карфиола с получената смес и разбъркайте добре с ръце.
- В тава с готварска хартия поставете карфиолените розетки и сложете да се пече във фурна на около 200 градуса за около 40 минути или докато не видите, че карфиолът е със златист цвят и е готов.
- Сервирайте, като, по желание, може да украсите с листенца магданоз.
One Response
Здравейте! В предварително загрята фурна ли се слага да се пече?