Предлагаме ти малко нестандартна, но изключително вкусна веган рецепта, за която ти трябват само около 30 минути. Резултатът е наистина фантастичен, много вкусен и със сигурност ще искаш да опиташ още една порция от този веган пилаф!
Детайли
Порции
3
Време за приготвяне
10 минути
Време за готвене
25 минути
Calories
1277 kJ/304 kcal
Съставки за пилафа с ориз
125 г басмати ориз
100 г малки лукчета
1 с.л. веган зехтин
1 с.л. веган масло
150 г зеленчуков бульон
1 ч.л. захар
смлян бял пипер
Съставки за зеленчуковия топинг
50 г червена чушка
50 г гъби
50 г патладжан
50 г жълти тиквички
50 г зелени тиквички
6 чери домата
2 с.л. зехтин
30 г рукола
паприка на прах
Приготвяне
- Измийте и отцедете ориза. Обелете лука, нарежете го на ситно и сотирайте в загрята мазнина. Добавете ориза и маслото и отново запържете леко. Добавете зеленчуковия бульон, Kikkoman естествено ферментиралия соев сос и чушките, след което оставете с капак на слаб огън за около 10-ина минути. Махнете тигана от котлона и оставете с капак за оше 10-ина минути, за да се задуши добре.
- Смесете добре всички зеленчуци, за да подготвите зеленчуковия микс. За топинга нарежете зеленчуците на дребни парчета. След това загрейте в тиган мазнината и следвайте този ред: запържете чушките, гъбите, патладжана, тиквичките и чери доматите. Добавете зеленчуковия микс и продължете да пържите, докато течността почти не се изпари.
- Смесете зеленчуците с пилафа и сервирайте в чинии. Измийте руколата, отцедете добре и украсете пилафа, като по желание може да добавите и паприка на прах.