Предлагаме ти една класическа гъбена супа, за която разковничето се крие в разнообразието от гъби – колкото повече, толкова по-вкусно! Беконът и соевият сос Kikkoman са другите две съставки, които допринасят за страхотния аромат и вкус. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
30 минути
Калории
637 kJ / 152 kcal
Съставки
150 г лук
1 ч.л. олио
200 г различни видове гъби (шийтаке, манатарки, печурки)
20 г нарязан бекон
800 мл пилешки бульон
1 ч.л. захар
60 г бита сметана
7-8 стръкчета ситен лук
Приготвяне
- Обелете лука и го нарежете на тънки колелца. Загрейте мазнината в тиган. Сотирайте лука, докато не придобие златисто-кафяв цвят.
- Почистете гъбите и ги нарежете на тънки колелца, около 3 мм. След това нарежете на ситно бекона и го добавете към загрятата мазнина в тигана. После добавете и гъбите.
- Добавете бульона и оставете да заври. Овкусете със захарта и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
- Сложете супата в купа и накрая добавете битата сметана.
- Украсете със стръкчетата ситен лук.