fbpx

Гъбена супа

Предлагаме ти една класическа гъбена супа, за която разковничето се крие в разнообразието от гъби – колкото повече, толкова по-вкусно! Беконът и соевият сос Kikkoman са другите две съставки, които допринасят за страхотния аромат и вкус. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

30 минути

Калории

637 kJ / 152 kcal

Съставки

  • 150 г лук

  • 1 ч.л. олио

  • 4 ч.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 200 г различни видове гъби (шийтаке, манатарки, печурки)

  • 20 г нарязан бекон

  • 800 мл пилешки бульон

  • 1 ч.л. захар

  • 60 г бита сметана

  • 7-8 стръкчета ситен лук

Приготвяне

  • Обелете лука и го нарежете на тънки колелца. Загрейте мазнината в тиган. Сотирайте лука, докато не придобие златисто-кафяв цвят.
  • Почистете гъбите и ги нарежете на тънки колелца, около 3 мм. След това нарежете на ситно бекона и го добавете към загрятата мазнина в тигана. После добавете и гъбите.
  • Добавете бульона и оставете да заври. Овкусете със захарта и Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
  • Сложете супата в купа и накрая добавете битата сметана.
  • Украсете със стръкчетата ситен лук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *